Как се превежда "дуален"? МОН дава 100 лева награда за отговора

OFFNews 06 април 2015 в 14:31 11513 19

Снимка sxc.hu

100 лева награда обяви Министерството на образованието и науката в конкурс за предложения за име на проект за дуалното обучение в България.

Проектът ще се изпълнява в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество от МОН, с подкрепата на министерствата на социалната политика и на икономиката в периода 2015-2019 г. По него ще започне въвеждането на дуалното обучение в България по швейцарския модел. Първоначално, през учебната 2015/2016 г., ще започне обучение по две професии в три училища като за всяка следваща учебна година ще се прибавят по две нови професии и три професионални гимназии.

Въвеждането на швейцарското дуално обучение у нас цели модернизиране на професионалното ни образование така, че то да е съобразено с нуждите на бизнеса. При този модел учениците от професионалните гимназии имат възможност едновременно да учат и практикуват в реална среда специалността си.

Предложенията за име на проекта трябва да имат предвид, че се търси "кратко, атрактивно, лесно запомнящо се, разбираемо, ясно, отговарящо на дейностите по проекта, гарантиращо уникалност и разпознаваемост" име на български и английски език. 

Предложенията ще бъдат оценени от Звеното за управление на проекта, МОН и Швейцарския офис за сътрудничество.

Срокът за участие е 15 април 2015.

Предложенията се изпращат на [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!