Как изглежда снежното бедствие в Смолян и Кърджали от вертолет (снимки)

Последна промяна на 09 март 2015 в 20:35 10626 4

1/1

Снимка Министерство на отбраната

Вертолет от Военновъздушните сили (ВВС) извърши полет за разузнаване от въздуха на пораженията от обилните снеговалежи върху електропреносната мрежа в Смолян и Кърджали

Вертолет от Военновъздушните сили летя над най-засегнатите от снежното бедствие райони – Смолян и Кърджали, за да разузнае от въздуха нанесените поражения върху електропреносната мрежа, съобщиха от Министерство на отбраната.

„Кугър”-ът е излетял в от летище Крумово.

615 населени места в страната все още остават без електрозахранване, сочат данни на Министерството на енергетиката. Най-критична е ситуацията в Пазарджик, Кърджали и Смолян, районите на Батак, Доспат и Юндола.

17 души са блокирани в хижа „Христо Смирненски” вече трети ден, но им е подсигурена храна и не са в бедстващо положение. Такава е ситуацията и в манастира на Кръстова гора, където са блокирани трима души.

Най-често подаваните сигнали са за оказване на медицинска помощ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2015 в 01:30

-10 аз си спомням режим на водата и тока 80-те години в София, а по провинцията просто нямаше нито ток нито вода понякога с дни е така без нищо.....та не не си спомням да е било по-добре поне не в България по соца тока спираше още като се заоблачи и го пускаха след като изгрее слънце......просто мрежата която била уж много добре всъшност не ставаше за нищо. Особено мрежата на ниско и средно напрежение и лек Румен не кздържаше. Телефоните при дъжд редовно ги нямаше, щото се наводняваха шахтите а мърловците с телефоните не можеха добре да изолират жиците, та като спрат телефоните и чакаш седмица да изсъхне....такива неща помня. Ти си
Бурно помниш колко е било баво да си млад...хубаво е спор няма.

09.03 2015 в 20:52

много сняг има

много гори са изсечени

като почне да се топи , порои ще залеят всичко под сечищата

честито на секачите

09.03 2015 в 20:49

... бедствие! са неграмотността, простотията ви и лакомията, дето и викате корупция... а това е просто сняг ;)

хахахахахахахахахаха

(разбрахте ли изобщо нещо, бре тъпи селяни/комунисти/цигани/русофили/туркофони и секви други идиоти...)

09.03 2015 в 20:48

Нищо особено не е. Просто пестят пари от всичко и спестеното го крадат чрез фалшиви разходи и после благодарят на партията. Дъжд завали ли - наводнение, сняг завали ли - бедствие (2015г). Хората живели преди 30 години спомнят ли си подобни небивалици в години, в които и технологията е била по-зле.