Известни музиканти излизат на сцената на концерта "Българската Коледа" тази вечер

OFFNews 25 декември 2014 в 10:43 3404 0

От сцената на Народния театър тази вечер изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти ще подкрепят каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

Традиционният благотворителен спектакъл ще се проведе от 20.00 часа в Народния театър „Иван Вазов“ и ще бъде излъчен пряко от Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Тази година спектакълът се реализира от екипите на 24/7 и Old School. Концертът ще протече под мотото „Ние сме едно“.

Сред изпълнителите, които ще подкрепят деца с вродени заболявания, са Валя Балканска, Графа, Поли Генова, детската вокална група „Бон Бон“, хор „Космически гласове“, Михаела Филева, Вензи, Прея, D2, Орлин Павлов, участници от предаването „X Factor“, трио „Сопрано“, Жана Бергендорф, Веселин Маринов, малките таланти Крисия, Хасан и Ибрахим.

Като застъпници на „Българската Коледа“ на сцената ще излязат журналисти от трите национални телевизии – БНТ, бТВ и Нова ТВ. Спортистите Армен Назарян, Стела Енева, Петър Стойчев, Симона Пейчева, актьорите Любо Нейков, Елена Петрова, Владо Пенев, Силвия Лулчева ще са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност към съдбата на децата в беда. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, получили помощ от „Българската Коледа“.


Възможните начини да подкрепите каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са като:


• Изпратите SMS на кратък номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.

• Се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.

• Направите банков превод на: Получател: БНТ, за „Българската Коледа“; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.

• Дарите по интернет чрез ePay.bg. Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка. За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. При дарение чрез дебитна или кредитна карта ще ви се удържи автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката - издател на картата. Можете да използвате и международна кредитна карта.

Дарението може да бъде направено и с банкова карта директно на официалната интернет страница на президента.

Редът за кандидатстване за получаване на подкрепа от "Българската Коледа" е описана подробно в няколко стъпки на официалната страница на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови