Искове за над 7 млн. лева към Бисеров и доведения му син

OFFNews 29 април 2015 в 09:02 3511 2

7 милиона лева без документ за првоизход са минали през банковите сметки на бившия втори в ДПС Христо Бисеров и на неговия доведен син Ивайло Главинков. Това е сумата, за която предявява искове КОНПИ, заяви шефът й Пламен Георгиев по Нова тв. 

Сумите се отнасят за период от десетина години. Като пример Георгиев посочи къща на Бисеров, вдигната с кредит, който обаче бил погасен след година. Подобен е случаят с акции от фирма, придобити от ексдепутата и съпругата му за 50 000 лева и продадени на японска фирма за 750 000 лева. Родителите дали част от парите като заем на Главинков. 

"Изискваме справки от НОИ, данъчните органи, КАТ, Гранична полиция – абсолютно всичко се проверява. Изисквали сме справки и за движението по сметки в чужбина”, поясни той.

Съмненията на Комисията за отнемане на имуществото са за пране на пари, чрез фирми, в които участва Главинков.

На въпрос дали и други народни представители ще бъдат проверени, Пламен Георгиев заяви, че комисията може да проверява единствено и само лица, спрямо които има повдигнато обвинение от прокуратурата.

"Предлагаме да се редуцира броят на престъпленията, по които работим, защото в момента проверяваме много маловажни случаи. Например, за притежание на минимално количество наркотично вещество – за една цигара марихуана”, коментира Георгиев. 

„Получаваме информация, че има лице, което притежава скъп диамант, но не можем да започнем проверка”, каза още шефът на комисията, като причината отново е решението на КС. 

Пламен Георгиев посочи и други хора, на които има несъответствие между доходите и имуществото - кмет и главен архитект на община Несебър.

През 2014 година комисията е отнела имущество за 13 милиона лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews