"Искаме председателството ни на Съвета на ЕС да се помни"

ОFFNews 07 септември 2015 в 16:11 3228 3

Вежди Рашидов.

"Председателството на Съвета на Европейския съюз през втората половина на 2018 г. е шанс държавата ни да се утвърди като равноправен и ефективен член на Съюза". 

Това заяви Вежди Рашидов при откриването на първото заседание на тематичната работна група „Комуникационна стратегия и културна програма”, оглавявана от него, която ще се грижи за подготовката на българското председателство.

Според него работата, която ще свършим, ще е допринесе за утвърждаване на политическия авторитет на България и за имиджа на страната ни като партньор, допринасящ за общия успех на ЕС.

На заседанието беше отбелязано направеното в ранната фаза на подготовката на председателството – проучени са планови и аналитични документи на държави-членки, осъществени са контакти за придобиване на опит от осъществено председателство и се изготвя анализ на добрите практики и допуснати пропуски.

„Амбицията ни е да направим запомнящо се председателство, чрез което България да бъде забелязана и идентифицирана като модерна страна с богата история и култура. Нашата формула е да се обединим като нация около тази кауза”, каза Рашидов.

Сред първите задачи на работната група са формулиране на визията за идентифициране на България като председател на Съвета, подготовката на концепция на комуникационна стратегия, стартиране на интернет страница на Българското председателство, формирането на пресцентър.

Вицепремиерът и национален координатор на подготовката на председателството Меглена Кунева изтъкна добрата подготвителна работа на всички тематични работни групи. Тя посочи, че комуникационната стратегия и културната програма ще дадат рамката за това как искаме да изглежда България в следващите години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!