Рашидов иска още пари за консервация и реставрация

OFFNews 02 септември 2015 в 07:53 3148 1

Рашидов иска още пари за консервация

Министърът на културата Вежди Рашидов ще поиска днес от правителството да бъдат отпуснати допълнително средства за консервация и реставрация на археологически обекти. Причината е, че предвидените половин милион лева за тази дейност не могат да покрият необходимите аварийно-възстановителни дейности на пострадалите от обилните дъждове миналата година тракийски гробници в Старосел и в село Александрово, област Ямбол. На министерството ще са необходими са още 300 000 лева.  

Рашидов е вторият министър от правителството на Бойко Борисов, който се престраши да иска допълнително пари, въпреки заканите на премиера, всеки министър, който иска още средства, да носи и оставката си. Първа това поиска Румяна Бъчварова. В МВР не достигат 16 млн. лв. за изплащане на обезщетения за напуснали служители. 

За намеренията на премиера да иска оставки, съобщи правителствената пресслужба, която разпространи специално прессъобщение за това. Причината за заканите на премиера е, че някои министерства не спазват финансовата дисциплина и заложените съкращения на разходите не се изпълняват.

Днес правителството трябва да вземе решение за сливането на центровете за спешна медицинска помощ в София - град и София - област. Въпреки че медиците реагираха остро на идеята за обединение, здравният министър Петър Москов е категоричен, че структурната промяна ще доведе до по-бързо и ефективно обслужване на пациентите.

Също така министрите днес ще обсъдят и възможността за увеличаване на бюджета на програмата "На училище без остъствия" с нови 700 000 лева. По този начин при отсъствие на преподаватели няма да се прекъсва учебният процес .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови