Quantcast

Хората на минимална заплата ще получат обратно данък доход за 2014 г.

Нели Чолашка Последна промяна на 09 декември 2013 в 13:44 1859 5

Пари: Снимка: sxc.hu
Пари: Снимка: sxc.hu

 

Депутатите приеха предложението на депутати от БСП и ДПС да се въведат данъчни облекчения за хората, които работят на минимална работна заплата при приемането на текстовете от Бюджет 2014 г. на второ четене.

Идеята е работещите, които взимат минимална заплата и нямат други доходи, да получат обратно изплатените през 2014 г. данъци върху възнаграждението, но чак през 2015 г.

За целта те ще трябва да подадат данъчни декларации през 2015 г. (в момента хората на заплата без хонорари и други доходи не подават декларации).

Догодина минималната работна заплата ще е 340 лв.

Това е данъчен популизъм, обяви от трибуната Светлана Ангелова от ГЕРБ.

По думите ú от данъчното облекчение ще се възползват само по-находчивите с цел измама. 

Бедните и честните, които декларират всички, няма да могат да се възползват, смята депутатката.

Тя обрисува много драматична картина по подаването на данъчни декларации от хората с минимални доходи: "Ще трябва да се редят по опашки, да бягат от работа. Много хора ще се откажат".

Ангелова предупреди също, че хората ще си получат обратно данъците за 2014 г. чак в края на 2015 г.

От ГЕРБ напомниха на БСП, че преди изборите обещаха минимален необлагаем минимум.

По много сложен начин обосновахте безсмисленото си предложение (да отпадне данъчното облекчение), отговори ú Йордан Цонев от ДПС.

Това касае много хора и трябва поне да замълчите, не искаме да го подкрепяте, обърна се към ГЕРБерите Янаки Стоилов.

Не сме обещавали въвеждане на необлагаем минимум, това се говореше на по-ранен етап, коментира Стоилов. Той напомни, че плащане на данъци по скала е по-сложно за администриране. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2013 в 15:47

Добре де, нямаше ли да е по-лесно тези данъци да не се удържат на хората, вместо да се връщат на края на годината ?
Така на края на годината данъчни декларации, заплати за чиновници да приемат и обраотват декларациите, банкови таксички... Абе измислили са го другарите.

09.12 2013 в 15:23

съобщи БНР
чети бре идиотино!

09.12 2013 в 15:22

О-оо-оооооо иликтромотори пренавиваме секакви-и-иииии! От ден до пладне работя-я-яяяяят, после пак ги принавиваме-е-еееееее. За един хОй ни ставаме-е-ееееее, търсим мющерии да им вземем парите-е-ееееее!

09.12 2013 в 14:30

Точно като другите обвинения (партенки), нали ?

Оставка, избори, пълна лустрация на ДС!!!

http://dalila96.com/page.php?id=3

09.12 2013 в 14:28

Цветан Цветанов е най-новият обект на проверка на Комисията за гражданска конфискация. Тя ще проверява имуществото му заради последното обвинение, което получи Цветанов - длъжностно присвояване, съобщи БНР. Въпреки че обвинението на Цветанов е, че е ощетил бюджета на МВР с 50К в полза на друго лице, заради законовото изискване Комисията ще проверява имуществото му за 10 години назад. Ако бъде открито несъответствие между стандарта и декларираното, той ще бъде повикан, за да предостави документи пред инспекторите от Комисията. Процесът е дълъг – проверяват се притежаваното имущество – движимо и недвижимо, задгранични и други пътувания.
Цветан Цветанов е единственият депутат, който е клиент на тази Комисия. Тя обаче се е занимавала и с други бивши депутати, главно от парламентарната група на ДПС.

Е ся си е.а мамата! Че и бележката от тъщата няма да помогне, нали тя каза, че не е давала такава бележка за заеми? бившия шеВ на нап ша го отнесе поради некадърност, не успя да скрие далаверките му.