Грамадата за Пламен пречела, общинарите във Варна поискаха кметът да я махне

ОFFNews Последна промяна на 12 май 2014 в 12:11 4808 9

Снимка Любомир Бенковски/Булфото

Грамадата пред Община Варна

Варненският общински съвет днес единодушно прие писмено обръщение към кмета Иван Портних, с което поиска премахването на грамадата, натрупана в памет на Пламен Горанов, и на протестните палатките пред сградата на Общината, пише агенция "Булфото".

Присъствието на камъните и на платнените конструкции е в противоречие с Наредбата за обществен ред, пишат общинарите. Вместо грамадата съветниците предлагат да бъде поставен мемориален знак в памет на самозапалилия се на 20 февруари 2013 г. Пламен Горанов. Той почина на 3 март.

Грамадата бе изграден от жителите на Варна в памет на 36-годишния Пламен Горанов непосредствено след смъртта му. Оттогава купчината камъни стои пред Община Варна.

Пламен се самозапали в знак на протест срещу срещу влиянието на групировката ТИМ върху управлението на града. Последваха масови протести в цялата страна, които няколко месеца по-късно доведоха до оставката на ръководеното от Бойко Борисов правителство на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2014 в 12:04

В крайна сметка, тази купчина камъни, преди всичко си е купчина камъни. Не мисля, че им е там мястото...

12.05 2014 в 18:46

Да се махат тия камъни, аман от тях. Тоя град сега ще посреща туристи, а на пъпа на града имаме една купчина камънаци... Да се направи един хубав паметник на момчето и да се свръшва, на цяла варна и е писнала от тия камъни, колкото народ познавам, все е на моето мнение...

12.05 2014 в 15:52

Всъщност Пламен искаше оставката и на "целия общински съвет" (пише си го ясно на плаката), а господата с мандат 2011-2015 (според страницата на общината) след дълго ослушване изпълзяха за да се погрижат за душевния си комфорт. И сега дори някои поради слаба памет или умишлено забравят какво беше, а като за капак им ръкопляскат. Мръсна работа.
Грамадата може и да не е естетично да се намира там, но далеч по-притеснително е това което се таи вътре. Иначе е обяснимо, че искат да я махнат - като обвиняващ показалец е, къде по-незабележима и непровокираща неудобни въпроси би била една паметна плоча. Било каквото било, загиналите ги няма - да не се затормозяваме излишно. Какви хора си отиват, а какви остават.....

12.05 2014 в 14:53

Най-сетне!

12.05 2014 в 13:27

Сетиха се! Обичам града си. Няма място тая камара бетон там, да се направи една хубава паметна плоча на нейно място, крайно време е!
Ако не се лъжа бащата на Пламен беше поискал това, а неговото желание е най-важно в случая.

12.05 2014 в 13:22

Най-сетне малко разум в тая Община.

12.05 2014 в 13:02

Да се махне купчината, но на нейно място да бъде изграден мемориал, в памет на Пламен. И общината да покрие всички разходи!

12.05 2014 в 12:56

Една добра новина, крайно време беше да се махнат от там тия строителни отпадъци. И на мен ми е жал за момчето, но толкова народ, партии и медии си правиха през миналата година гаргара с него и смъртта му, че по-добре наистина да се сложи една плоча и да се уважи както му е ред, без повече спекулации. Горанов викаше срещу Киро Йорданов, който от много време е аут от политиката и е срам за Варна. Разследването показа, че Пламен не е искал да се пали, а да привлече внимание, но е направил грешка. Най-близките му са го потвърдили. Тъпото е, че медиите раздухаха някакви глупости за самоубийства, за геройство и за какво ли не, само и само да продадат вестници и да бутнат правителството... В резултат поне десетина човека се запалиха в някакъв опит да го имитират по някакъв начин и да привличат внимание. Добре, че медиите нямат съвест, иначе тези смърти щяха да тежат на съвестта им.

12.05 2014 в 12:55

Лош изход от едно тревожно-депресивно разстройство на психиката. Веднага беше политически използвано.