Една година от смъртта на Пламен Горанов

OFFNews Последна промяна на 03 март 2014 в 09:59 2764 7

Днес се навършва една година от смъртта на Пламен Горанов.

36-годишният Пламен се самозапали на 20 февруари 2013 г. пред сградата на общината във Варна в знак на протест.

Преди да умре, Горанов няколко пъти заяви, че намерението му не е било да се самоубива. Най-близките му приятели смятат, че той умира поради грешка в плана си.

Малко след самозапалването на Пламен Горанов кабинетът „Борисов“ подаде оставка.

Докато мъжът беше в болница, над 300 души се отзоваха на призив за кръводаряване с надеждата да помогнат и да спасят живота му.

Въпреки това Горанов почина на 3 март 2013 г. около 20:30 ч. във Военноморската болница във Варна с изгаряния от около 80% по цялото тяло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2014 в 16:06

На господата с едносрични псевдоними само мога само да кажа, че ако имаха малко човещина и достойнство нямаше да им хрумне да плюят по починал човек,камо ли да изказват на всеослушание "мъдрите си мисли". Някак не е почтено да си придаваш важност, принизявайки друг още повече, когато не може да се защити.
Не познавах Пламен, но от прочетено за него, от творчеството му, коментарите му не е трудно да се види какъв е бил - сърцат, свободолюбив, нестандартен, раздаващ се... Загубата е голяма за всички нас, защото такива като вас са отчайващо много, но качествените хора са рядкост. Не очаквам да разберете, но поне тук замълчете. Дали е самоубийсто или грешка в плана може и да не е ясно, но е ясно, че този Човек се опита да направи нещо, да разтърси заспалите, да провокира някаква промяна, поемайки голям риск за себе си. Колко са такива? И какви сте вие за да го съдите?

03.03 2014 в 15:41

Ако не беше "жертвата" му, сега поне нямаше да са ни комунистически копелета на главата... на тях точно един ей такъв им трябваше, за да си изпълнят политическите цели... нищо чудно и да са го подстрекали умишлено и съзнателно или не да е работил за червена идея...

03.03 2014 в 15:27

Пламене, не те заслужаваме, както не заслужаваме Левски и Ботев.

03.03 2014 в 14:42

Търсил си го е, получил си го е. Не виждам защо при толкова добри, умни, смислени хора, се героизира някакъв тип, който умишлено и съзнателно слага край на живота си. Това е висша форма на глупост и както и да го гледам не мога да изпитам и капка уважение към такава тъпотия! Ако искаше да е полезен, да беше купил един пищов, да беше гръмнал някой политик и тогава да се гръмне себе си - това се казва САМОЖЕРТВА. А другото е просто самоубийство на психически нестабилен човек.

03.03 2014 в 12:06

Тоя глупак си отиде, за да дойде Орешарски!
Пламене, за Лютви Местан ли си даде живота бе? Е, сега ще гориш в ада, барабар със Сталин :Д

03.03 2014 в 11:26

P O K L O N pred pametta mu ...
Faklite na samozapalilite se izgoriha milicionerskata hunta ...
Ne izgorjaha napazno !

03.03 2014 в 10:26

Светла му памет. Грешка в плана, непреценени движения, пламенен характер или както и да го наречем, един млад човек си отиде без време...
 
X