Германци помагат на хора с увреждания у нас. Станаха почетни граждани на Гоце Делчев

OFFNews 09 май 2014 в 18:14 1673 0

Снимка Община Гоце Делчев, пресцентър

Дитер Хапел и Фридхелм Лоо станаха почетни граждани на Гоце Делчев.

Дитер Хапел и Фридхелм Лоо помагат на хора с увреждания в България, предимно на деца. Те бяха удостоен днес със званието почетен гражданин на Гоце Делчев.

Хапел е един от шефовете на германската стопанска камара. „От една страна аз си върша работата, а от друга съм наистина трогнат. Приемам това почетно отличие с голяма благодарност”, обяви той след церемонията.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов определи като прекрасен символ факта, че именно в Деня на Европа – 9 май, гоцеделчевската общественост има възможност да отдаде заслуженото уважение и признание на двамата големи приятели на града Фридхелм Лоо и Дитер Хапел.

Дитер Хапел има неограничени финансови възможности, а към благотворителността го насочва лична семейна драма - дъщеря му се ражда с увреждане.

Тогава Хапел решава да влага средства не само за нейното лечение, но и за други деца с проблеми.

„Това е инвестиция в хората и означава много повече от една икономическа инвестиция и икономическа печалба. Носи ми удовлетворение, защото моята помощ ми се е върнала многократно”, казва германецът.

Хапел и Лоо отпускат над 10 милиона лв., с която в Гоце Делчев са построени болница за хора с проблеми с щитовидната жлеза и Център за деца с увреждания.

От създаването му през 2007 г. досега през центъра са минали 102 деца.

Фридхелм Лоо е собственик и председател на Управителния съвет на Фридхелм Лоо Груп, вицепрезидент на Федералното сдружение на немските индустриалци.

Лоо е член на Свободната Евангелска Църква в Еверсбах и организира и подпомага многобройните проекти за Чуждестранна помощ.

-----------

Сигнали, мнения и коментари по проблемите на хората с увреждания можете да пускате във форума baris.bg

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!