Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фалстарт на делото "САПАРД" - Марио Николов, съпругата и адвокатът му ги няма

OFFNews 23 януари 2014 в 11:32 3372 1

Темида
Фалстарт за делото по САПАРД в спецсъда.

Фалстарт беляза делото "САПАРД". Днес в специализирания съд трябваше да бъде дадено началото на процеса за източване на 7,5 милиона лева от предприсъединителната европейска програма за земеделие.

Ход на делото не бе даден, защото част от подсъдимите са били нередовно призовани, а явилите се в залата не са получили препис от обвинителния акт в законовия 7-дневен срок. Сред нередовно призованите са Марио Николов и съпругата му Марияна Николова.

Подсъдими по делото освен тях са Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Иван Иванов, Анна Шаркова, Лазарина Георгиева и Валентин Ангелов.

Призовкарите многократно са търсили Николов и на двата му известни адреса в София, но се оказало, че на единия той не се е появявал от два месеца, а на другия - от две години. Същото се отнася и за съпругата му Мариана.

Нередовно призован е и адвокатът на Николов Менко Менков (топюристът, който защитава и Цветан Цветанов).

Прокурорът поиска и съдът нареди за неявилите се днес да бъдат поискани справки от Гранична полиция (дали са пътували и дали са извън страната), от ГД "Изпълнение на наказанията" (дали някой от тях не е в затвор) и от следствието (дали не са в арестите). За следващото съдебно заседание ще бъде направен опит да се призоват и на адресите на техните близки и роднини.

Следващото заседание бе насрочено за края на февруари.

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!