Ексклузивни кадри от призрачните подземия на къпалня Мария Луиза (галерия и видео)

Ружа Райчева 13 юни 2022 в 16:37 16523 0

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

За първи път представители на медиите бяха допуснати до подземията на къпалня "Мария Луиза" в парк "Борисова градина". Журналистите имаха възможност да разгледат всички прилежащи площи на обекта.

Днес акционерно дружество "Парк Мария Луиза" АД анонсира инвестиционни намерения за мащабен ремонт на къпалня "Мария Луиза". Идеята е комплексът да се превърне отново в градски плаж, където софиянци да отморяват и през лятото, и през зимата. За целта ще бъде изграден и закрит басейн за ползване при студено време.

От 2005 г. насам гигантският комплекс е изоставен. От 2003 г. Столична община е миноритарен собственик на къпалнята през "Парк Мария Луиза" АД, в която общинската фирма "Софийски имоти" държи 41.96%. Останалите 58.04% си поделят "Карплеон" ЕООД и "Юромарк асет мениджмънт" ООД, която се свързва с Румен Гайтански-Вълка.

През февруари кметът на район "Средец" Трайчо Трайков (ДБ) предложи къпалнята "Мария Луиза" да влезе в резерватната част на парк "Борисова градина" и така да се елиминират апетите за нови строежи в нея.

Тогава Трайков аргументира предложението си, че така София ще може и да си върне къпалнята, защото частните собственици, сред които и фирма на Румен Гайтански - Вълка, ще изгубят инвестиционен интерес към нея.

Предложението на Трайков не се осъществи, а инвестиционният интерес към къпалнята междувременно се възроди.

Абонирайте се за нашия YouTube канал!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !