Екоактивисти на протест в защита на „Корал“

OFFNews 16 август 2014 в 20:22 5866 2

Природозащитници се събраха край къмпинг „Корал“, за да се обявят против опитите за застрояването му, съобщи БНР.

Те поискаха Министерството на околната среда и водите да обяви местността за защитена зона и да отмени разрешенията за строеж на ваканционен комплекс.

На един от плажовете на юг от Бургас трябва да бъде построено ваканционно селище с 2500 апартамента, магазини и заведения близо до плажната ивица. За строежа на ваканционното селище има издадени 12 разрешителни за строеж.

Три разрешителни бяха отменени от бившия регионален министър от кабинета „Борисов“ Лиляна Павлова.

Към протеста се присъединиха около 70 души. Те обясниха, че се очаква изграждането на ваканционното селище да започне през октомври.

Според тях екоминистерството нарочно бави експертизите, които доказват наличието на защитени видове в местността, а Районната прокуратура в Бургас не предприема нищо по издадените 12 разрешения за строителство.

В края на февруари миналата година за случая Корал бяха сезирани Европейската комисия и Европейският парламент. Сдружението за защита на дивия плаж изпрати цялата си налична информация за случая лично до ръководителя на Генерална дирекция „Околна среда“ в ЕК Карл Фалкенберг, до Европарламента и до президента на партия Зелените в ЕП Ребека Хармс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews