Quantcast

Дончева: Влиятелен кръг подготвя нов шеф на ДАНС

OFFNews Последна промяна на 18 март 2014 в 10:35 14602 10

Рокади в ръководството на Държавната агенция „Национална сигурност“ прогнозира в ефира на bTV бившият червен депутат и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева.

По думите ѝ кръг от влиятелни личности щели да издигнат сегашния заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков за шеф на агенцията.

Тя обясни, че става въпрос за един и същи кръг от хора, „който тегли и Светльо Лазаров“. „На Недялко Недялков, който беше представен като конкурент на Писанчев, няма да му викат „чичовото“, а „нашият племенник“. Проучете на кой е племенник Недялко Недялков и ще видите до кой ресторант ще стигнете пак“, каза Дончева.

По думите ѝ е време да се разбере, че в системата на националната сигурност трябва да има има интелигентни ръководители, а не да се назначават удобни хора. „Защото същият буксир, сега тика и Недялко Недялков за шеф на ДАНС“, каза Дончева.

Версията за смяна в ръководството на ДАНС беше тиражирана миналата седмица, след като стана ясно, че в ДАНС е имало кадрови промени.

Ръководителят на отдела за противодействия на корупцията в ДАНС Диана Павлова, която е сочена за приближена на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, подаде оставка. По непотвърдена информация тази оставка щяла да коства и главата на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Неофициално се твърди, че напускането на Павлова е свързано с теч на информация и по-конкретно по случая с разследването срещу Христо Бисеров. Има съмнения, че преди още да стигне до прокуратурата информацията от ДАНС е минала през Сараите на Доган в Бояна. След този случай председателят на ДАНС Владимир Писанчев разпореди проверка за теч на информация, от която още няма обявени резултати.

Бившата червена депутатка обясни, че хората на ръководни длъжности в МВР се назначават на „шуробаджанашки” принцип и това се толерира. Според нея професионалните качества нямат значение, има значение дали си от „нашите”. Именно това обаче е довело до „нескопосаното” провеждане на акцията в Лясковец, при която психически неуравновесен мъж уби един спецполицай и рани други трима.

„Светльо (главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, бел. ред.) първо е от Горна Оряховица, което е в непосредствена близост до Лясковец. Второ – той не е специалист по оперативна дейност, нито по агентура. Просто Светльо е от отряда за борба с тероризма – затова е избрал този крайно неподходящ начин за справяне със ситиуацията, защото само това знае. Това е изключителен непрофесионализъм. Имало е много други начини този опасен човек да бъде задържан без да се застрашава живота на полицаи или командоси”, посочи Дончева.

Според нея в МВР има много по-добре подготвени кадри за управленски длъжности, които обаче не са удобни на властта и затова на 45-годишна възраст ги пенсионират. 

По думите на Дончева в МВР имало изготвен „черен списък” на хората, които ръководството смята, че „не стават” – това били кадърни служители, които умишлено „ги засилват в жандармерията”.

Тя коментира и казуса със спорните договори, според които полицаи са били използвани за частни охранители от СОТ фирма. Дончева посочи, че от години имало „плаващо използване на МВР”. „Тъстът на се главния секретар, например - Камен Пенков, виден деятел на БСП, има една от най-големите охранителни фирми „Скорпио” с мрежа в цялата страна. Естествено, че има значение къде е зет ми и може ли да ми осигури поръчки”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2014 в 15:00

Митьоо, Митьо, моето момиче, нали знаеш за патката дето мислила мислила и накрая... та и твойта работа такава. Пак нищо по същество, пак отвлечени глупости дето само ти си ги разбираш и им се смееш. Явно опорните точки са да се правите на луди или най-много да питате "Вие защо биете негрите?". А жена ми и да изневерява, едва ли ще е със рахитично форумно шимейлче като теб, по-скоро би те ползвала за кухненски парцал и изтривалка :) А кой е тоя бай Владко? Със сигурност може да си позволи дневната ти надница от малка баничка и черпак скоросмъртица. :)

18.03 2014 в 13:39

:))))))))
Анален тръбопровод, не казвай какво би се случило, а какво се е случило (по отношение на жена ти де). Явно ти е отпирала некой и друг шамарец за повишаване на кондицията, при това нееднократно. :)
Иначе, да! Трогнат от признанието на дълбоките познания и аналитични способности на моята скромна особа. Благодарско! Значи в процес на обисляне съм да пусна една малко рубрика срещу нескромно заплащане при бае ви Владко. Не знам само как технически да бъде решен въпросът с мониторите ви. Дали да търсим по-голяма пратка влагоустойчиви или да ги слагаме зад бронирано стъкло.

18.03 2014 в 13:29

Митьо, Великов, аз те чаках нещо по същество да кажеш, да видим какви са опорните точки на Моника ти ми се правиш на форумен Лютви Местан :) Нещо за кадровата политика, за зетьовете, племенниците, за конкурсите, за операцията в Лясковец, ДАНС? Ти като виден позитански трол застъпващ на смяна от 13:00 часа използваш старата ченгесарска тактика на лични нападки, жени, сестри и тъпи лафове, на които сигурно сам си се смееш. Лошо няма, такъв ви е стила на посраните песове с фесове, аз съм свикнал, но хубавото е, че случайния посетител в сайта си прави изводите.

П.С. Дори жена ми няма да седне на една маса с теб преди да ти е обърсала няколко профилактични шамара. Защо само шамари? Ами защото е опасно да не ти се скърши тънкото вратле и после от Посрано 20 да пищят за политическа репресия и да искат джуджето от кагебе да прати танкове за защита на беззащитните си матрьошки. ;)

18.03 2014 в 12:57

И понеже си гладък анален специалист, посинял трол, не щот си прегърнал Синята изея, не! Ти с нея нямаш нищо общо! Посинял си от злоба ;)

18.03 2014 в 12:55

Бомбаж, а аз те чекам дома да си додеш... с женка ти сме седнали на раздучка и комшийката ти се оплаква какъв посинял трол си станал. Седиш в мазето на тъмно и оплакваш празната каца от ланското зИелЬЕ.
Търсиш ти некой да те начесА, и мое ти излезе късметя. Мда-ааам. Ей го на - РосинанТ бръчи джуки на поляната.

18.03 2014 в 12:20

Графе, Графе и аз не харесвам Т. Дончева, но мисля,че в случая е права. Вместо да отричаш всички и всичко, което не е или не мисли като тебе по-добре си припомни за развалената риба и главата й.

18.03 2014 в 11:59

Дончева, и твоите 5 минути слава изтичат..Никак не си интересна. Ако ще правиш партия и ще градиш политика с компромати, силно напомняш на маниера на тези, които напусна, както и на онези дето ни управляха преди това. Ама то комуниста си е комунист докрай.

18.03 2014 в 11:35

Чакаме компетентния трол Митьо Великов да ни просветли по проблемите изложени от бившата другарка Дончева. А той чака имейл с опорните точки от прес-центъра на МВР.

18.03 2014 в 11:02

Е-е-е, Светльо! Светозар цяяяял живот се урежда - сега - с подходящ тъст и правилната жена. Момчето има талант за ТОВА, а не за разни акции. Същия като дядо си и като прадядо си! Ама да не мислите, че Камен Пенков ще позволи зет му да бъде наказан? Пък и за какво - поредния некадърник с пост - такива по нашите места . . . с лопата да ги ринеш.

18.03 2014 в 10:45

Росен Петров?