Ден преди бунта в Харманли поръчали "вандалоустойчиви" камери

OFFNews 28 ноември 2016 в 13:38 5149 0

Ден преди бунта в Харманли поръчали

Снимка БГНЕС, архив

Ден преди бунта в центъра за настаняване на бежанци в Харманли е обявена обществена поръчка за изграждане на видеонаблюдение за 62 хил. лв. 

Поръчката на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) предвижда доизграждане на съществуващото видеонаблюдение с нови точки за наблюдение, като една от тях е централният вход на центъра. За пропускането на влизащите в центъра се изисква изграждането на преграда, която да бъде в обхвата на камерите и да се управлява с карта от служителя на входа. Камери трябва да бъдат поставени на входовете на трите корпуса и района около сградите, в новия център за първоначален прием, пералния комплекс.

Изискването към видеонаблюдението е да се наблюдава качествено цветно изображение в реално време от всички камери, които да могат да се контролират дистанционно, да се добавят и премахват камери, да се активира звуково известяване, когато е засечено движение в една, или няколко камери и да се маркира със знак в изображението на камерата, която е направила детекция за движение. Камерите трябва да бъдат с резолюция не по-малка от 2 Мрix, да са "вандалоустойчиви". Има и изискване да се прави запис 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата 25 кадъра в секунда и HD резолюция на записа, както и видеозаписите на твърд диск да се съхраняват минимум 30 календарни дни.

От ДАБ са поискали да се инсталира система за мониторинг на двата входа на административната сграда на РПЦ - гр. Харманли и склада за съхранение на имущество, както и фирмата доставчик на системата да обучи осем души от охранителния състав в рамките на два учебни часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!