15-годишен афганистанец от центъра в Харманли е с опасност за живота

ОFFNews 27 ноември 2016 в 18:43 11556 3

Снимка БГНЕС

Афганистанец на 15 години е настанен в болница с мозъчна травма и с опасност за живота след безредиците в Харманли, предава бТВ.

Момчето е от групата мигранти, които бяха преместени в Елхово след бунта в центъра за настаняване в Харманли в четвъртък. Приет е в ямболската болница около 21 ч. миналата вечер, като е бил транспортиран дотам от полицаи. Засега не е ясна причината за травмата му.

"От направените консултации и компютърна томография се оказа фрактура на черепа и голям епидурален хематом. Обикновено причината за такива наранявания са тежки, сериозни удари.Но механизма и характера на травмата са предмет на съдебната медицина”, казва д-р Валентин Вълчев от спешното отделение към МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

По-късно момчето е откарано в Университетска болница в Стара Загора, където му била направена спешна операция. Той остава на командно дишане с опасност за живота.

Според министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова първоначално при прегледа в ареста младежът нямал оплаквания, но по-късно казал, че не се чувства добре и бил откаран в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews