Държавата проучва дали да узакони марихуаната за медицински цели

OFFNews Последна промяна на 18 март 2015 в 21:56 5785 17

Държавата проучва възможността за легализиране на марихуаната за медицински цели.

Според Националният център по наркотични вещества трябва да се направи анализ на изследванията за употреба на марихуана за медицински цели, след което ще може да се вземе решение.

От Центъра по наркомании са категорични, че употребата на марихуана за медицински цели не е препоръчителна.

В същото време обаче различни организации съобщават за редица болести, за които марихуаната помага.

Такъв спор се води в целия свят, като редица държави вече легализираха марихуаната за медицински цели.

В същото време в България трима души са осъдени за употребата на коноп за помощ при някои заболявания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2015 в 15:15

твърдо ЗА ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СТИГА СМЕ ПОЗВОЛЯВАЛИ НА КОРУПЦИЯТА ДА РАСТЕ И ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЕЧЕЛИ НА НАШ ГРЪБ!!! И ДА СПРЕМ ДА СЕ ПОДДАВАМЕ НА ФАЛШИВИ ЛЕКАРСТВА КОЙТО ПОМАГАТ ЗА ЕДНО НО ПЪК УВРЕЖДАТ ТРИКРАТНО ДРУГО! И ЗАПОМНЕТЕ КАНАБИСЪТ НЕ Е НАРКОТИК, ТОВА Е БИЛКА КОЯТО СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА: рак, глаукома, мигрена, диабет, ревматизъм, множествена склероза, анорексия, СПИН,паркинсон,гадене, помага при загуба на апетит, намалява кръвното налягане и т.н. ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!

19.03 2015 в 17:31

всяко лекарство или наркотик се тества на плъхове/мишки който както иска преди да се даде на човек за консумация или какъвто и да е вид цели!!
за да убиеш мишка с марихуана е нужно 5кг от тревната маса и 1 метър! доказано е че като ги пуснеш 5-те килограма от ч метър върху мишката - тя умира!!
правете си извода !!!
пък кой колко печели от това.... пффф!!!!

19.03 2015 в 17:27

Oсвен другите позитиви и българското село ще се възроди ;)

19.03 2015 в 15:08

Не мога да повярвам: всички коментари са единодушни! Браво, българи!

19.03 2015 в 13:42

Ако я декриминализират ушев ще трябва да се справя с истински престъпници аххахх ХИП, Хип УРААА

19.03 2015 в 13:19

Не само за медицински, а трябва да бъде легална въобще марихуаната. Контролирано от държавата отглеждане и разпространение и ДДС и акцизи в хазната.

19.03 2015 в 11:45

Имат интерес естествено , както се изказа един човек по долу , лекуването с метадон и обявяването на хора които пушат трева за наркомани и нарко зависими им печели субсидии . Вие виждали ли сте шефката на тази организация как разпалено твърди , че се била изключително вредна и продължават да говорят за американския експеримент от преди около 40 години , в който са давали на маймуни да пушат и те почнали да губят мозъчни клетки . И тогава се дава това на обществото като категорично доказателство , че тревата уврежда мозъка , НО са пропуснали (както те така и въпросната госпожа ) да кажат как точно са им давали да поемат марихуана , а именно през маски за обдишване като им се подава сгъстен пушек от марихуана с изключително малко кислород по 5 мин на ден . А това си е чисто задушаване , мозъка почва да умира от липсата на кислород не от това че поема пушек от марихуана . И така до ден днешен все още има интересчии които им е изгодно да манипулират , тъпото е , че са им дали медиен достъп и някаква власт и те се възползват на гърба на нуждаещите се ....

19.03 2015 в 11:36

едно от добрите неща на "американизацията"

19.03 2015 в 11:36

Ще се сети държавата. Дано да вземат правилното решение и да я легализират поне за медицинска употреба, абсурдно е човек да го осъдят и да му откажат достъп до лекарството му. Хиляди хора по света казват че се лекуват от какво ли не и че им помага в по-голяма или по-малка степен. Много от тях се кълнат че им е спасила живота. Тепърва започват да излизат клинични изследвания. От Центъра за наркомани да четат могат ли?! Или имат някакъв личен интерес в ситуацията?

19.03 2015 в 11:14

Няма да е зле да го реализират първо в северозапад за да почне да печели най после от нещо този район затвориха всичко дори 4 ядрени блока от 6 за да може французите да си построят от отсрещната страна на реката централа и да продават те хората там се изнасят за чужбина а земеделието е изкупено от варненската ТИМ и няква друга на ахмед доган от дпс.