Бургаски таланти от кв. „Победа“ печелят успехи с изкуството си

OFFNews - Бургас Последна промяна на 09 март 2018 в 10:43 2342 0

Малките бургаски таланти от школите по изкуства към Народното читалище „Христо Ботев 1937“ в Бурас продължават да жънат успехи на различни конкурси по изобразително изкуство. Дейността на Любителската школа "Шарена палитра" се финансира по Интегрирания проект за социално включване на ромите и другите уязвими групи в общините Бургас, Средец и Малко Търново, в рамките на Програма ЗОВ.

На последния конкурс, „140 години от Освобождението на България от османско иго“, организиран от Община Бургас и НЧ „Фар 1946“, малките художници от школата „Шарена палитра“ спечелиха четири награди – 11 – годишните Зоя Христова и Антон Николов заеха първо място, 12 – годишната Ани Чолакова – трето, а 10 – годишният Георги Асенов получи поощрителна награда.

Възпитаниците на художествения ръководител Атанаска Желязова от ЛШ „Шарена палитра“ се представиха отлично и на Общоруския конкурс „С хармония с природата“, за който изпратиха свои произведения в гр. Ярославъл. Мария Маринова спечели второ място в категория „живопис“.

Нашата мисия е, че всяко дете има право на равен старт в живота, право да учи и твори и да споделя мечтите си, които са безценни“, споделя Атанаска Желязова.

Отлично представяне постигнаха децата и на 9-ия Международен конкурс „Обичам моята родина“, организиран от Дружество „Русофили“ и Съюзът на българските учители. Той се провежда в рамките на 6 месеца, в които всяко дете рисува по една картина месечно. В първия му кръг, 12 – годишната Мария Йорданова се класира на трето място, а в следващия зае и първо. 11 – годишната Калинка Янкова зае второ място в конкурса. В третия кръг 10-годишният Красимир Мехмед се класира трети.

Децата продължават да творят в читалище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“, което също беше ремонтирано в рамките на Интегрирания проект за социално включване на ромите и другите уязвими групи в общините Бургас, Средец и Малко Търново.

Проектът на Община Бургас се изпълнява в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички), финансирана от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

„Интегрираният проект за социално включване на роми и други уязвими групи“ е по Програма ЗОВ, швейцарска подкрепа за социалното включване на роми и други уязвими групи, финансирана от Българо – швейцарската програма за сътрудничество. Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови