Quantcast

Братя Павлови, които изляха бетона на Яйлата, започнаха сами да го премахват

ОFFNews Последна промяна на 19 октомври 2015 в 13:45 7622 2

Братята Павлови, които преди години изляха бетона на Яйлата край Камен бряг, от днес са започнали сами да го премахват за тяхна сметка.

Двамата бизнесмени от Генерал Тошево са се ангажирали и с извозването на отпадъците, които ще останат в труднодостъпната местност след срутването на строежа.

В събота фирмата "Екострой" - Добрич, наета от ДНСК започна събарянето на бетонната постройка в местността Малката Яйла, която попада в границите на уникалния Архитектурен резерват.

Днес обаче двамата братя са заявили, че сами ще бутнат незаконната постройка със своя строителна фирма и вече са докарали багер на мястото.

Ако не го бяха направили, те трябваше да платят сметката, предоставена им от избраната от ДНСК фирма за разрушаване "Екострой". Фирма на бизнесмените от Генерал Тошево ще разчисти и отпадъците, които ще останат след събарянето на бетона.

До щастливата развръзка се стигна след сага, продължила близо 2 десетилетия.

Братята Иван и Христо Павлови купуват имота през 1996 г. за 54 сегашни лева.

Много преди това на мястото е имало малка рибарска хижа. С обяснението, че правят реставрация на несъществуващата хижа, двамата братя построяват огромно бетонно чудовище на 4 етажа, а бетонът се наливаше през нощта, точно преди изборите през 2013 г. Още на сутринта кметът на Каварна Цонко Цонев спря строежа и започна битката за премахването му.

До добрата арзвръзка се стигна и благодарение на силният граждански натиск, който се координираше през групата Свободен Камен бряг.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.10 2015 в 08:03

А нещо глобичка, а? Или всеки може да строи където си иска безнаказано, пък АКО го хванат, бута за негова сметка и готово...

19.10 2015 в 16:36

Пълни мизерници, чакат до последно и после като виждат че ще трябва да платят нещо, чак тогава сами си го премахват. Трябва да има глоби за това че преди крайния срок сами не си го премахват и глобата да е сумата от разрушаването.