До края на юли строежът на Яйлата ще бъде премахнат

OFFNews Последна промяна на 19 юли 2015 в 13:29 8167 7

Бетонът, който бе излят на Яйлата

До края на месец юли изпълнителите на незаконния строеж в местността „Яйлата“ край Камен бряг трябва да премахнат сами извършеното строителство. Това е крайният срок за доброволно изпълнение, съобразно законодателството и дадените предписания.

Проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установи, че в момента заповедта за спиране на строителни работи и забрана достъпа до незаконния строеж се спазва.

Припомняме, че извършителите на незаконния строеж на Яйлата подновиха строителството точно в деня на изборите през 2013 г. Органите на ДНСК незабавно извършиха проверка и установиха, че от главния архитект на община Каварна е издадено разрешение за строеж с тежки пороци – в защитена територия на археологически резерват „Яйлата“, в която с плана за управление и в общия устройствен план недвусмислено е забранено всякакво строителство. 

Бяха издадени и заповеди за спиране и заповед за премахване на незаконния строеж, а строителството бе спряно незабавно.

От органите на ДНСК са наложени глоби на главния архитект на община Каварна за издаване на незаконосъобразно разрешение за строеж, на двамата извършители на незаконния строеж и на техническия ръководител.

След решението на ВАС, органите на Дирекцията за национален строителен контрол незабавно предприеха действия за нейното изпълнение. Заповедите за премахване не могат да се изпълняват преди влизането им в сила. Ако са обжалвани, е задължително тяхната законосъобразност да бъде потвърдена с окончателно съдебно решение.

Съгласно разпоредбите на Административно-процесуалния кодекс, не е допустимо да се предприемат действия по принудително премахване от органите на ДНСК, преди да е дадена възможност на извършителя да премахне незаконния строеж доброволно. Процедурата е спазена и от Дирекцията за национален строителен контрол са връчени покани за доброволно изпълнение на извършителите на незаконния строеж, с които е даден срок до края на юли да премахнат сами незаконния строеж.

В случай, че в срока за доброволно изпълнение не бъдат предприети действия по премахване от извършителите, ДНСК ще предприеме действия за принудително премахване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2015 в 06:43

Държавата са избирателите й. В България болшинството са като тебе - неудачници, които живеят с глупави илюзии и самовнушения, че някой друг ви е насрал в гащите и че не се оправяте много добре само щото некой друг ви пречи.

А всъщност Бг-то си е лайняната кочина, каквато беше и по соца, насрана дружно от цялата популация, а мошениците и престъпниците, които си избирате, ви подиграват с тъп театър ежедневно, докато ви яхат и цицат от вас едновременно.

И кротко ви дооформят илюзиите с три телевизии и четири вестника.

20.07 2015 в 00:09

#05 разрешение за строеж са издава на някакъв законорегистриран субект. Ако държавата седне да си върши работата има кой да плаща

19.07 2015 в 16:45

Кой ще плати за нанесените щети на природата?

19.07 2015 в 14:09

"Едно време емигранти избраха царя и после всички тука в БГ му сърбахме попарата 4 години"

Самозалъгвай се колкото ти душа иска, но тъжните факти с избора на Горския са както следва:

1. Общо гласували: 4.5 милиона
2. Общо подадени за "царя" гласове: 1.9 милиона
3. Общо гласове от чужбина: 64к
4. От тях за ДПС: 38к

Изборът на "царя" си е изцяло работа на българите в България, както, между другото, и всеки друг избор.

А легендите за това как некой наема фирми и "възстановява природата" си ги разправяйте селяндурите, докато лапате сладолед Ръфи от палмово масло между паркиралите возила на някой тротоар.

Ние от клуб "Кашкавал турист" се спиняме редовно по останките от тия строежи докато събираме боклука по планините.

19.07 2015 в 13:52

Готов съм да се хвана на бас, че сега едни пари ще преминат от една сметка в друга.Дпускам, че може и да се вдигне още малко пушилка около случая, но в крайна сметка всичко ще бъде заметено под килима и изведнъж ще се окаже, че всичко около строежа е напълно законно...

19.07 2015 в 13:50

Троле предвид че си емигрент, не не знаеш как се маха. За това не трябва да гласувате, защото и хабер нямате как са нещата в България. Едно време емигранти избраха царя и после всички тука в БГ му сърбахме попарата 4 години т.е. доста повече от 800 дни.

Та в общия случай ДНСК може да възложи на 3-та фирма да премахне обекта и възстанови природата до последния стрък трева. След това просто трябв апо съдебен начин да връчат на нарушителя сметката.

19.07 2015 в 13:36

А кой ще възстанови района в първоначалния му вид? Щото у нас знаем как се "маха", най-малко ще останат основите, колците от оградата и всичкия боклук.
 
X