Фрегати и вертолети на учението край Бургас, Борисов наблюдава

OFFNews - Бургас 10 април 2016 в 13:15 3569 3

Снимка Мариян Иванов / OFFNews

Учението при Бургас.

Бойко Борисов наблюдава съвместното учение на Военноморските сили и Регионална дирекция „Гранична полиция”- Бургас при случай на засилен миграционен натиск по море, съобщи репортер на OFFNews от Бургас.

В тренировката взеха участие фрегатата "Дръзки", вертолет AS565MB, "Рантър", два катера и надуваеми лодки, както и граничен полицейски кораб и надуваема лодка на полицията.

Сценарият на учението включва засичане на обект на 14 морски мили от бреговата черта и активизиране на българските органи на реда.

По него в информационния център постъпва сигнал, че рибарски кораб, натоварен с мигранти, навлиза в България от Турция. Българските власти изпращат фрегатата „Дръзки“, която спуска въоръжени войници на лодка и я изпращат към рибарския съд. Вертолетът кръжи над кораба – нарушител, към него плава и катер на „Гранична полиция“, като им се указва да се върнат обратно в турски води. По сценарий, той обръща отново към Турция.

Втората част от учението включваше спасяване на бедстващи мигранти в лодка в открито море. Отново плавателен съд с матроси се насочва към нея и ги ескортират до фрегатата. Там хората са спасени, проверени за оръжие и им е оказана медицинска помощ.

Учението бе наблюдавано и от Румяна Бъчварова и министърът на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов, участва и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, зам.-командирът на Военноморските сили комодор Коста Андреев, командирът на военноморска база ВМС Мален Чубенков, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!