БЛС-Сливен подкрепи завеждащата АГ отделението в областната болница след смъртта на родилка

OFFNews 21 август 2018 в 11:35 2203 0

Управителният съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Сливен подкрепи завеждащата АГ отделението в сливенската болница след смъртта на родилка. 

33-годишна родилка Ренета Томова почина миналата седмица ден след раждането си, което протекло тежко и се стигнало до употреба на форцепс. Детето се е родило с наранявания - с оток на главата и пареза на едната ръчичка.

Томова е била настанена в реанимация с белодробен оток и високо кръвно. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура, в болницата се прави вътрешна проверка, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза.

Регионалната колегия на БЛС в Сливен категорично се противопоставя на публичната дискредитация и заклеймяване на д-р Таня Пашева, се казва в становище на съсловната организация.

Според лекарите в медиите се публикува недоказана вина. В становището се подчертава, че д-р Таня Пашева е доказан специалист с дългогодишен опит, водила е раждането на хиляди деца. През 2017 г. е била удостоена с наградата на Общински съвет на Сливен "Изявен гражданин на град Сливен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !