Битото от полицаи 19-годишно момиче е с лека телесна повреда, доказа медицинска експертиза

OFFNews 24 ноември 2023 в 13:05 5325 5

19-годишното момиче

Снимка бТВ

Пострадалото момиче

Пребитото 19-годишно момиче на протеста срещу БФС, което твърди, че е ритано в корема от полицаи, е с лека телесна повреда. Това става ясно от съдебномедицинското удостоверение след прегледа ѝ в "Пирогов", предаде бТВ. 

По време на извънредно изслушване на ръководството на МВР в парламентарната комисия по вътрешна сигурност в сряда директорът на СДВР Любомир Николов заяви, че "не е констатирано дори и одраскване по момичето". По случая е назначена проверка и е иззета необходимата документация.

Момичето е било първо задържано в 1 РПУ, след което е откарана в "Пирогов", съобщи още директорът на СДВР. Пострадалата не отрича за прегледа в лечебното заведение, но обяснява, че след него е върната в Районното управление. 

За случая първо съобщи адв. Полина Велчева в понеделник. По думите ѝ един от униформените продължил да обижда момичето и да заплашва с още насилие, след като тя била отведена в 1-о Районно полицейско управление. 

В заключението на съдебномедицинското удостоверение е записано, че има данни за нанасяне на лека телесна повреда от длъжностни лица върху момичето.

Трима полицаи са отстранени за превишаване на правомощията си по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз на 16 ноември, а проверките продължават.

В четвъртък - преди заседанието на Министерския съвет, премиерът Николай Денков поиска от министъра на вътрешните работи 2 доклада - за действията на полицаите по време на демонстрациите и за действията на протестиращите. 

В зависимост от двата доклада и от това какво пише в тях, Денков "ще дефинира" отношението си и към МВР, и към министъра Калин Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

5

демотиватор

24.11 2023 в 14:32

Те знаят как да бият, че да не остават ВЪНШНИ следи, ама иди проверявай травмите по вътрешните органи...

135

4

Far Rider

24.11 2023 в 14:01

Спокойно, колеги. Нима не знаете какво става в Задунайская губерния?? НИКОГА полицаи не са наказвани. Да не говорим за съдене. По една причина: добре изпълняват заповедите да ни бият. А бият защото са неприкосновени, всевалстни и са сигурни, че последствия няма да има. Така, че ще ни бият и това е. Тези символични наказания за полицаите са прах в очите ни. Първи ги наказват, после ги награждават. И Денков няма да направи нещо различно.

22548

3

dolivo

24.11 2023 в 13:59

Айде сега да ни осъди в Брюксел да платим от джебчетата, за да знаем как да гласуваме следващия път

1973

2

autogentile

24.11 2023 в 13:49

Хайде сега директорът на СДВР Любомир Николов да бъде така любезен да си подаде оставката! …..и на прокурор- за възпрепятстване на правосъдието! Не ми се мисли какви кретени са надолу по веригата, ако шефа им е такъв.

605

1

avitohol

24.11 2023 в 13:39

Ами ако имате доказателства за тази статия би трябвало оня ченгефай от СДВР да си подава оставка за официално обявяване пред цялата страна на фалшиви данни. Понеже не била дори докосната според него.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика