4-има полицаи зверски пребили 19-годишно момиче пред Седмочисленици. Единият продължил тормоза в 1 РПУ

Случката се развива в нощта на протестите на футболните запалянковци на 16 ноември

OFFNews 20 ноември 2023 в 08:22 34556 11

Адв. Полина Велчева

Снимка Стопкадър bTV

Адв. Полина Велчева

В нощта на протестите срещу БФС четирима жандармеристи зверски пребили 19-годишно момиче в градинката пред храм "Св. Седмочисленици". Тормозът продължил и в столичното 1 РПУ. Там един от униформените продължил да я обижда и заплашва с още насилие. Записите от камерите в полицейското управление вече са изискани от адвокатите на битото момиче.  

Това съобщи тази сутрин пред bTV адвокат Полина Велчева. Начинът, по който полицаите са били момичето, е изключително жесток. Тя е била повалена на земята, след което единият от униформените я вдигнал за косата, докато друг продължавал да я удря в корема. 

След побоя момичето било отведено в 1 Районно полицейско управление. Там единият от полицаите си махнал маската, дошъл при момичето и ѝ казал, че още ще я бие и че ще я качи на 4-тя етаж. Използвал много нецензурни думи. 

"Ще изискаме камерите от 1 РПУ, защото той сам си е признал и тук не е необходим номер, за да установим кое е лицето”, съобщи адвокат Велчева. 

Тя посочи, че много от битите в нощта на протестите срещу "Българския футболен съюз" не са провокирали насилието по никакъв начин.

Самата Велчева е била на протеста на 16 ноември и разказва, че водните оръдия са били извадени след хвърлянето на неголям брой пиратки от първата линия протестиращи.

Жандармеристите освен това не носели отличителни значи и служебни номера, които се изискват по закон, изтъкна адвокатът.

Заведението до Министерството на спорта не е единственото, където униформените са нахлули, за да бият хора.

"Има още едно близо до сградата на МВР, където наистина са били деца. Повалили са ги, на земята в заведението са ги удряли, , след което са ги изкарали и са продължили да ги бият пред заведението" разказа адвокатът.

Тя посочи, че ако имаше журналисти пред 1 РПУ в нощта на протеста, щеше да се види, че повечето от битите са били деца. По думите ѝ сред тях е имало и 14-годишно момче. "Това не са децата на кадрите на първа линия, които хвърлят камъни", добави тя. 

На 18 ноември съдът е оправдал всички момчета със съставени актове, а днес изтича срокът за обжалване на постановителното удостоверение, уточни адвокатът.

Десетки са ранени при протеста на футболните фенове (видео и снимки)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

12

Far Rider

20.11 2023 в 16:35

Каквато е поппулацията, такава е Задунайская губерния и съответно и полицията.

22548

11

dolivo

20.11 2023 в 15:32

Министъра на кино, разбираш ли, не обичал футбол....

123

10

Динчев

20.11 2023 в 15:01

1. Тия изроди от жандармерията трябва да бъдат съдени!
2. Това уродливо творение - джандармерия трябва незабавно да бъде ликвидирано!
3. Подвизаващият се като министър-киноман дано осъзнае, че "професионално" се е провалил и да се омита!
Срам ме е, че "родната" полиция и джандармерия ме пазят.

12078

9

edin slep

20.11 2023 в 14:23

Има си насилници в полицията, но повечето хора там не са такива, познавам полицаи. Тези насилници си имат закрила и се използват точно като ударни бригади в такива случаи.

Министърът е човек на Бойко Борисов, техни са и повечето ръководители, които си отглеждат такива гадове.

Има много ченгета, които са любители на БДСМ практиките, но това е друга тема.

1017

8

IvoIvo

20.11 2023 в 11:20

Не срам, а не знам какво!!!

1005

7

ПР

20.11 2023 в 10:52

В нормална Държава,лично Министъра дължи отговор.
Случилото се,дълбоко напомня изстъпленията под колоните на МС през 2020 г.Вилнялите ултраси трябва да си получат наказанията,но не е полицията тази,която ги определя и налага.А пострадалите невинни хора,трябва да осъдят МВР.И подобни служители да бъдат уволнени.

625

6

1215

20.11 2023 в 10:50

Трябва да стане като в Грузия.3/4 от милиционерите и шефовете им светкавично вън.След това нови, подбрани по няколко показателя кадри.Иначе само ще клечат по храстите и просят пари, а когата им се отдаде случай ще показват какви са мачовци.Полицията в Колумбия е значително по читава.

400

5

демотиватор

20.11 2023 в 10:22

Добре поне, че не са й направили и другото...
Учудващо е и че са били няколко- как поне един не им е казал нещо от рода на "ударихте я, 'айде стига й толкоз- да я осакатите ли искате???!"
Щото момиче след удари в корема може да има проблеми с майчинството!
Е@@ти екипа, думи нямам, глутница... а ако някой бе бил щерка ви така, А ??

-1650

4

ob1

20.11 2023 в 09:48

Калки, явно смяташ, че полицията трябва да правораздава.
Изненада - в нормалните държави не е така. Работата на полицаите е да задържат заподозрения, а ако после прокуратурата докаже, че е виновен съдът определя наказанието. Някак си ми се ще България да е нормална държава, но като гледам мисленето на такива като тебе не се учудвам за наличието на толкова прокремълски партии.
 
X

Да помогнем на украинските деца!