СДВР отрича за пребитото от полицаи 19-годишно момиче - дори не била одраскана

Ружа Райчева 22 ноември 2023 в 16:26 8012 8

Калин Стоянов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Калин Стоянов

Столичната дирекция на вътрешните работи отрича твърденията на 19-годишното момиче, че в нощта на протестите срещу БФС на 16 ноември е пребита зверски в градинката на "Св. Седмочисленици". Директорът на СДВР обяви, че тя "дори не е била и одраскана". 

За случая съобщи адвокат Полина Велчева в понеделник. Тя твърди, че един от униформените продължил да обижда момичето и да заплашва с още насилие, след като тя била отведена в 1-о Районно полицейско управление. По думите ѝ записите от камерите в 1 РПУ вече са изискани. Адвокат Велчевa твърди, че начинът, по който полицаите са били момичето, е изключително жесток. Тя е била повалена на земята, след което единият от униформените я вдигнал за косата, докато друг продължавал да я удря в корема.

По-рано днес 19-годишното момиче заяви в ефир, че е удряна с палки. По думите ѝ служителите нарочно са я ритали в корема, за да няма деца. "Обясняваха, че точно това е тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, дори и да родя, да не ги видя живи", каза тя пред bTV. 

Днес по време на извънредно изслушване на ръководството на МВР в парламентарната комисия по вътрешна сигурност директорът на СДВР Любомир Николов обяви, че "не е констатирано дори и одраскване по момичето". По случая е назначена проверка и е иззета необходимата документация. Момичето е било първо задръжано в 1 РПУ, след което е откарана в "Пирогов", съобщи директорът на СДВР. 

Пред OFFNews адвокат Полина Велчева коментира, че е имало много бити, но не задържани. Тя потвърди, че по случая с битото момиче действително е започнала проверка, но че тя е вътрешна, а не по сигнал на адвокатите на насилваните протестиращи. 

Велчева разказа, че заедно с момичето е било пребито и момче в градинката на "Св. Седмочисленици". По думите ѝ е имало множество зверски пребити хора, които не са били задържани, защото униформените просто са нямали претекст за това.

В 16 часа момичето ще даде показания в СДВР, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

8

Муню

23.11 2023 в 09:39

Тоя клоун незабавно да си ходи!!!
Борисов и Пеевски не загряха ли, че са сбъркали в преценката си с този идиот?
Срам и позор!

345

7

Джендо Джедев

22.11 2023 в 23:25

Constanza,

Абсолютно!

Във всяка държава има ченгета, които са си изпуснали нервите и/или са действали некомпетентно. И те, и лекарите, и шофьорите, и инженерите, и учителите, и всички останали, са хора. Та не е толкова обезпокоително, че има случаи като този. Обезпокоителни са 2 неща, които, разбира се, са свързани помежду си:

1) Колко често се случват;
2) Какво е отношението на отговорните за това институции към такива случки.

В България, слава Богу, май не се случват често. Или поне не стряскащо по-често отколкото в други що-годе демократични страни. Та по тая точка аз поне ОК.

Скандална, обаче, е именно втора точка. Лично бих стиснал ръката на министър, който има мъжеството да се извини, да потърси отговорност от служителите и да очертае мерки, гарантиращи това да се случва по-рядко. А тая калинка замазва положението с типичното за Ганьо усърдие нещата да се заметат под килима. Възмутително!

345

6

Джендо Джедев

22.11 2023 в 23:18

"Тя е била повалена на земята, след което единият от униформените я вдигнал за косата, докато друг продължавал да я удря в корема."

Ами да, няма драскотини нито по косата, нито по корема. ;)

870

5

Constanza

22.11 2023 в 19:50

С всякакви такива изявления полицията губи все повече и повече от и без това изтънялата си репутация. Какво смятат, че сте постигнат, общо или поединично, не ми е известно.

900

4

Avatar89

22.11 2023 в 19:21

Тези глупаци с действията си ще радикализират населението , продължават да бият и да им се разминава , пак ще потулят случая . Вече от доста хора чувам че ще се търси отмъщение .

17439

3

мнение от IP

22.11 2023 в 19:17

Ами да, не е одраскана, само е ритана в корема и ругана.

-1974

2

Владè

22.11 2023 в 17:31

Аййййййй другаря дирьектор на судебен льекрь ли йе станал ? Айде по още бон озгорем на заплатата ( ненаядоха се кастата ко прайм ся).Родната мелиция (се) пази.Синтаксиса и стила са адаптирани към културноантрапологчнити спусобнусттьи на родния пазитил.

-1650

1

ob1

22.11 2023 в 16:31

Аха, така е, и оня на клипа, дето го ритаха в главата всъщност е монтаж.
Ченгетата са едни ангелчета и това са гнусни инсинуации.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки