Бебето, намерено при роми в Гърция, е българче

OFFNews 11 март 2014 в 12:25 4186 2

Елефтерия Димопулу заедно с българчето Мария

Бебето, което беше открито в ромски катун в гръцкия град Катерини, е българче. Това са съобщили пред следователите двамата роми, представили се за родители на момиченцето.

Двамата роми бяха арестувани вчера и им бяха повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетен и за представяне на фалшиви документи. Те са дали показания пред следователите вчера.

Ромите обяснили, че момиченцето им е било дадено от Елефтерия Димопулу през август миналата година. Това е същата жена, представила се за майка на малката Мария, открита в Гърция миналата година.

Елефтерия Димопулу в момента се намира в затвора по обвинение в отвличане и документални измами. Димопулу се бори да стане настойник на българчето Мария. Ако новата информация обаче се окаже истина, съдът няма да й позволи да стане настойник на момичето.

Откритото в Катерини бебе в момента се намира в болницата в града, където са установили, че е здраво и се чувства добре. По разпореждане на градския прокурор момиченцето ще бъде поверено на грижите на местна благотворителна организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!