Намериха второ бяло дете в ромско семейство в Гърция

OFFNews 10 март 2014 в 11:00 3710 2

Снимка skai.gr

Намериха второ бяло ромче в Гърция.

Второ бяло дете беше открито в семейството на роми в Гърция. Случаят много напомня на откритото през миналата година русо момиченце Мария в ромски катун близо до Лариса.

10-месечното бебе е открито в семейството на двама възрастни роми в град Катерини, съобщиха местни медии.

59-годишният мъж и 58-годишната жена притежавали акт за раждане на детето, издаден от община Атина. Освен това представилата се за майка на бебето нееднократно се опитала да го декларира като член на семейството.

Двамата роми са арестувани и са им повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетен и издаване на фалшиво удостоверение.

Ромите разказали по време на разпита в полицията, че са получили бебето от 41-годишна циганка, която е в затвора за други престъпления.

Полицията е наредила ДНК тест, който показал, че детето няма биологична връзка с никой от тримата роми.

Разследващите ще направят проверка дали бебето не е българче, тъй като през последните години бяха разбити няколко канала за търговия с български бебета в Гърция.

Един от последните случаи беше откритото в ромски катун край Лариса русо момиченце, чиито родители се оказаха българските роми Сашка и Атанас Русеви. Разследването показа, че ромите са продали детето Мария, докато са били в Гърция тъй като не можели да се грижат за нея.

Мария беше настанена в дома на организацията „Детска усмивка“, като делото за попечителството й продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!