Българинът по-нещастен от македонеца

OFFNews Последна промяна на 24 април 2015 в 17:00 2310 1

България е на незавидното 134 място между Камерун Египет и Йемен в третото издание на годишния индекс на щастието World Happiness Report 2015, изчисляван в рамките на Програмата за устойчиво развитие на ООН.

Всичките ни балкански съседи се представят доста по-добре от нас: Турция е на 76 място Сърбия и Румъния са съответно на 86 и 87 място, Македония е на 93 място, Гърция на 102. Българинът е толкова щастлив, колкото и жителите на Камерун и Йемен, но е на по-висока позиция от гражданите Того, Бурунди, Бенин, Руанда и Сирия.

Страната известна със своите часовници, шоколад и банки е призната за най-щастливата в света, според данните на изследване. След Швейцария се нареждат Исландия, Дания, Норвегия и Канада.

Целта на изследването, обхващащо 158 страни е да се повлияе върху държавните политики за подобряването на живота на хората по света.

Класацията, основана на резултатите от мащабно изследване на Gallup World Poll. То е отчело състоянието и промените в държавите по такива показатели като БВП на човек от населението, очаквана продължителност на живота, социалните свободи, нивото на корупцията и други важни страни от живота на хората по света.

Растящата удовлетвореност от живота се разглежда като адекватен метод за измерване на социалния прогрес и ефективността на публичните политики, са каза в доклада.

Според изследването в световен мащаб расте броят на националните и местните органи на властта, които отчитат данни за равнището на щастието на своите граждани при формирането на политиките си. Измервайки усещането за благополучие и удовлетвореност на хората, властите могат да създават нови обществени пространства и да предлагат публични услуги, правещи живота на хората по-добър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2015 в 17:28

нормално да са щастливи...с тази богата история КОЙ не би бил щаслив