Quantcast

"България е в будна кома и застой, никой не иска реформи"

ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 22:14 5054 11

"Протестна мрежа" излезе с позиция относно случващото се в страната през последно време на политическата и обществена сцена.

Публикуваме мнението без редакторска намеса:

Когато се формира, управляващата коалиция в своето споразумение посочи, че се създава, за да даде: „сигурност за функционирането на държавата като стабилизираме институциите, предотвратим срастването на икономическа, политическа и съдебна власт против интереса на гражданите и следваме посоката на европейското ни развитие.“

Едва ли има някой, който да не вижда, че няма стабилност и предвидимост в дейността на институциите. Хаосът при предаването на изборните книжа, големият брой нарушения, мудността и формализмът в дейността на изборната администрация, създадена от политически квоти, доведоха до поредния силен срив на доверието в изборния процес.

Атаките към сайтовете на държавни институции, които по мащаб и интензитет, представляват удар върху националната сигурност, не предизвикаха ясна и категорична институционална реакция. Държавата изглежда жалка и слаба на техния фон. Институциите са в будна кома – всяка трудност ги поставя в парализа и води до неадекватни реакции и действия. Къде е административната реформа, какво се случи с всички гръмко заявени намерения? Страната е във видим застой. Няма визия, няма енергия и воля за реформи.

Изтеклият вчера запис от разговор илюстрира отново неразрушимите връзки на престъпни лобита в съдебната система и липсата на независимост в нея. Тези лобита продължават да се възпроизвеждат и да стопират съдебната реформа. Вместо противостоене срещу тях, получаваме „исторически компромис“.

Няма реформи в сектор „Сигурност“. Той е раздут и превзет от престъпни интереси. Какво се случи с делото „Червеи“- знае ли някой? Само изтеклият записан разговор от вчера напомни за паническите действия по спасяването на участниците в него.

Какво си говори шефът на ВАС с премиера, защо го търси за решения, които са в отговорност на ВСС. Дали така ще му се обажда и когато стотиците дела за нарушения в изборния процес стигнат до ВАС?
Срастването на икономическа, политическа и съдебна власт против интереса на гражданите не е преустановено. Моделът ‪#‎КОЙ‬ е жив и функционира. Това, което е ясно видимо – е страхът от него и медийните му бухалки.

Слабостта на институциите, неспособността им да гарантират добро управление и липсата на реформи, са белезите на тази власт.

Изборите свършиха. Няма с какво да се оправдавате повече. България се нуждае от дълбока съдебна реформа и установяване на върховенство на закона.

Гражданите остават последна линия на защита на обществения интерес. Те показаха, че излизат срещу апатията и заучената безпомощност, участвайки активно в Референдума. Въпреки заглушената от статуквото кампания и внушенията за безсмислието на тяхното овластяване чрез пряко допитване.

Гражданите са будни и искат бъдеще тук и сега!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 21:56

https://www.facebook.com/events/541351676016216/

06.11 2015 в 11:22

А КОЙ ни ги натресе тия управляващи? Нали заради тях съсипвахте живота на софиянци с блокирания и протести цяла година?

06.11 2015 в 11:19

"Атаките към сайтовете на държавни институции,"

Ще напомня само, че още не сме видели доказателства за "атаки", нито някакви технически подробности, единствено ни сервират много плямпане.

А сайтовете си падаха редовно и преди "хакерите".

06.11 2015 в 10:19

Дани, кого точно са побъркали с реформи?

06.11 2015 в 09:26

Дани, защитнико на дебели мързеливи корумпирани неграмотници( полицаите в България), хайде открехни ни защо протестират тези лумпени наричани "полицаи"! Горкичките те, живи да ги оплачеш! Нямало да им дават 20 заплати накуп. Ужас! Няма кой да ги защити от студентките, които бият редовно на всеки протест срещу корупцията.
Откъде пак изпълзяхте мишки русофилски с именца от по 4 букви? Пепи, дани, гошо, тошо, рени, жени, мони и т.н., м
?

06.11 2015 в 07:28

Къде сте сега бе,мърши?Защо не протестирате?За изтеглените 16 млрд.от които няма и стотинка и не се знае къде потънаха,за купените и нагласени избори,за превземането на страната от ислямисти,за унищоьаването на замеделието,за нарастващата корупция,за още хиляди неща.Защо не протестирате сега?Защото няма по 50лв.за да излезете,нали?

06.11 2015 в 06:29

Мърши сосороидски,веднага се скрийте! Всички знаем,че протестирате срещу заплащане,а полицаите го правят защото вече няма накъде. Побъркаха ги с реформи и стрес. Колко пъти променят закона за МВР.

05.11 2015 в 23:13

Хора се самозапалваха за да ни пробудят и вместо да се оправим сега един Горанов го няма забравен, а другия ни е министър на финансите и дори в прав текст си ни каза, че не работи за България, а за Борисов, защото той го е избрал. Прочетете кой е В.Горанов вижте колко се е навеждал на Пеевски. Та той учи за пари как да не работи за пари!?!?!

05.11 2015 в 23:10

Апатията е развита перфектно през последните години. Редактираха ни вота пред очите за пореден път и нищо.

05.11 2015 в 22:48

Какво си говори шефът на ВАС с премиера, защо го търси за решения, които са в отговорност на ВСС.


Ох на батя "борците"!
Ало копанджии, ами че цацаратора ВСЯКА сряда от както го избраха през 2012 се отчита на боцко! Това как сте го пропуснали да го споменете?!