Българче от Ню Йорк разчувства хиляди с песен за родината

ОFFNews 01 март 2015 в 17:42 19859 14

Виктор Великов/Снимка: Sceenshot/YouTube

Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет в навечерието на националния празник 3 март. 

Песента, озаглавена „Откъснатите цветя на България“, изпълнявана от 8-годишния Виктор Велинов, който живее с емигриралото си семейство в Ню Йорк. 

Момчето с музикална дарба само е измислило музиката, а майка му Кристина Велинова му е помогнала с текста. Виктор се е вдъхновил да създаде песента миналото лято, когато разбрал, че ще пътува за България – за трети път в живота си.

Заедно с учителя си по музика Александър Чазов записват професионално песента. На Виктор помагат Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът, САЩ. Момчето ги поканило за бек-вокали.

Момичетата и техните родители се отзовават сърдечно на поканата за участие в песента, въпреки големите разстояния. С ангелските гласове на двете момичета на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, България е раят на земята. До четиригодишна възраст вярва, че България е на небето – тъй като до нея се стига със самолет. Мечтае един ден, когато порасне, да се върне в България и да живее на село, да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му. Иска да направи и приют за всички бездомни животни, така че да няма страдащи и убивани.

Чуйте песента на Виктор, която разчувства цяла България:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!