Българче от Ню Йорк разчувства хиляди с песен за родината

ОFFNews Последна промяна на 01 март 2015 в 17:42 18734 14

Виктор Великов/Снимка: Sceenshot/YouTube

Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет в навечерието на националния празник 3 март. 

Песента, озаглавена „Откъснатите цветя на България“, изпълнявана от 8-годишния Виктор Велинов, който живее с емигриралото си семейство в Ню Йорк. 

Момчето с музикална дарба само е измислило музиката, а майка му Кристина Велинова му е помогнала с текста. Виктор се е вдъхновил да създаде песента миналото лято, когато разбрал, че ще пътува за България – за трети път в живота си.

Заедно с учителя си по музика Александър Чазов записват професионално песента. На Виктор помагат Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът, САЩ. Момчето ги поканило за бек-вокали.

Момичетата и техните родители се отзовават сърдечно на поканата за участие в песента, въпреки големите разстояния. С ангелските гласове на двете момичета на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, България е раят на земята. До четиригодишна възраст вярва, че България е на небето – тъй като до нея се стига със самолет. Мечтае един ден, когато порасне, да се върне в България и да живее на село, да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му. Иска да направи и приют за всички бездомни животни, така че да няма страдащи и убивани.

Чуйте песента на Виктор, която разчувства цяла България:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2015 в 20:37

Мале вие ще се изядете от злоба бе хора, аз вече не вярвам че ще се оправим някога, поради тази причина, че всичките злобеете. Навсякъде каквата хубава статия за България прочета все ще има злобни коментари, все ще злобеете, значи това се нарича прост народ. Да, момчето е полу- руснак и какво от това, прави го по малуважен от нас ли, какво? Липсва му България, написал песен за нея!

03.03 2015 в 01:18

Как не ви е срам ,отново да се храните .... това ли остана от нас българи ? неблагодарни ,неспокоини ,неспособни да оценят това което дори други които не живеят тук ,оценяват тъй...

02.03 2015 в 15:56

Вярно е - това са цветята на България. Бели, хубави деца, деца с качества, ама в САЩ. Ако бяха тук те и техните родители стотиците хиляди качествени българи изгонени от комунистическо-турско- мангалската мафия България щеше да е велика държава, въпреки че не е толкова голяма страна. Дори за паразитите щеше да има повече плюскане, щеше да има кой да го изработи. България щеше да е богата и красива страна, а не мангалника в който ни се налага да живеем.

02.03 2015 в 11:20

Тъпак си ти джанъм,и то голям и прост, като галош,панелен цървуланко !!!

02.03 2015 в 10:30

Популизъм, пошла пропаганда на един умрял народ. Няма вече българи, има цигани, турци и емигранти.

02.03 2015 в 10:22

Ама хора......... детето не е българче, русначе е! Какво ще пишете сега за патриотизма!?

02.03 2015 в 10:17

Ама то не е българче, русначе е! Майка българка и баща руснак. Какво да каже Русия!? разчуствана ли е? Не ме разбирайте погрешно, обичам Русия, но такива новини могат само тук да минат. Какво казва Русия и въобще знае ли или това е поредната патриотична измислица за нас!?

02.03 2015 в 09:37

Песента ми хареса много. Тъжно ми е, че се налага българите да бродят по света в търсене на по-достоен живот. Пожелавам на детето да се върне наистина на живее тук, в една различна България, такава, каквато е в мечтите му.

01.03 2015 в 21:03

Някой ще се изненада-бащата е руснак.Не ама да .Дали няма да го харесаш.

01.03 2015 в 20:58

Като е толкова хубава тая хипотетична България, защо бащите и майките им са избягали от нея чак зад океана?! Айде стига демагогии и лицемерие!