Баба дарила последните си пари за пострадалите в Мизия

OFFNews 11 август 2014 в 10:06 2283 2

Баба от Варна дала последните си 4 лв. преди пенсията за август за пострадалите от наводнения град Мизия, съобщава "Стандарт".

Варненци първи откликнали на нуждите на наводнения град Мизия. Жителите на морската столица събрали 649 лв. за закупуване на плодови и зеленчукови пюрета за малките деца.

По инициатива на кмета на морската столица Иван Портних са били събрани и 600 чифта гумени ботуши, 3500 маски, работно облекло, кофи, лопати. Пристигна и камион с минерална вода.

"Градът, който също пострада от наводнение, не може да остане безучастен към бедствието, сполетяло Мизия", обяснява Портних.

Помощи за бедстващия град Мизия пристигат отвсякъде. От село Селановци например са пратили възглавници, завивки и дрехи.

Фондацията "4 лапи" от своя страна се грижи за оцелелите в потопи животни. Тя обяви, че доставя храна за домашните кучета, кози, овце.

В момента и животните гладуват, тъй като складът, от който собствениците им са се снабдявали с фуражи, също е бил наводнен.

В момента Мизия има спешна нужда от лопати, ръчни колички, гумени ботуши, здрави ръкавици и санитарни маски. Необходими са и храни, главно консерви, защото градините на хората са в кал, а оцелялата от миналата година зимнина не трябва да се използва.

За сега за прехранването на жителите на града се грижи само военната полева кухня. 

Повече от седмица след потопа Мизия все още е във вода. В неделя продължи отводняването на наводнените къщи и обществени сгради. Три големи помпи с капацитет от 50 куб. м вода в минута работят непрекъснато. Започна и дезинфекцията на първите почистени домове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!