Атакуват парламента с мишки в подкрепа на електронния вот

OFFNews 07 февруари 2014 в 09:56 3146 5

Атака с компютърни мишки по парламента ще се проведе по обяд в рамките на протест срещу правилата в обсъждания нов Изборен кодекс, в който не фигурира възможността за електронно гласуване.

Протестът минава под наслова „Мишки сте - страх ви е от нашия глас!" и ще се проведе в 12.00 часа пред парламента. Според инициаторите на проявата управляващите се страхуват от електронното гласуване и искат да си докарват гласуващи с автобуси.

„Нека всеки от нас донесе по една компютърна мишка, която да хвърли зад загражденията на парламента-лаФка. Нека им покажем, че са мишки. Страхливи мишки, които се страхуват от нашия глас!“, призовават протестиращите.

Групата е събрала вече повече от 1000 последователи. 

„Управляващите-лаФкаджии се страхуват от електронното гласуване през интернет, те не го искат, но искат да си докарват гласуващи с автобуси - както ги докарваха на контрапротести, искат хора, държани в зависимост, да гласуват за предварително зададен номер, зад който стои поредният послушен наемник на олигархията и местните феодали. Управляващите-лаФкаджии се страхуват от гласа на свободните български граждани и от тези, които напуснаха страната, защото се задушават от липсата на шанс за нормален живот тук. Страхуват се от всеки, който може да им потърси сметка, отмествайки ги от плячката“, писаха организаторите на протеста във Фейсбук.

Въпросът за електронното гласуване е един от трите въпроса, са в искания от президента Росен Плевнелиев референдум за изборите. 

Държавният глава предлага три въпроса, които да бъдат зададени на референдума:

Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?
Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?  

В подкрепа на референдума тече подписка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!