Quantcast

Атакуват парламента с мишки в подкрепа на електронния вот

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2014 в 09:56 2793 5

Атака с компютърни мишки по парламента ще се проведе по обяд в рамките на протест срещу правилата в обсъждания нов Изборен кодекс, в който не фигурира възможността за електронно гласуване.

Протестът минава под наслова „Мишки сте - страх ви е от нашия глас!" и ще се проведе в 12.00 часа пред парламента. Според инициаторите на проявата управляващите се страхуват от електронното гласуване и искат да си докарват гласуващи с автобуси.

„Нека всеки от нас донесе по една компютърна мишка, която да хвърли зад загражденията на парламента-лаФка. Нека им покажем, че са мишки. Страхливи мишки, които се страхуват от нашия глас!“, призовават протестиращите.

Групата е събрала вече повече от 1000 последователи. 

„Управляващите-лаФкаджии се страхуват от електронното гласуване през интернет, те не го искат, но искат да си докарват гласуващи с автобуси - както ги докарваха на контрапротести, искат хора, държани в зависимост, да гласуват за предварително зададен номер, зад който стои поредният послушен наемник на олигархията и местните феодали. Управляващите-лаФкаджии се страхуват от гласа на свободните български граждани и от тези, които напуснаха страната, защото се задушават от липсата на шанс за нормален живот тук. Страхуват се от всеки, който може да им потърси сметка, отмествайки ги от плячката“, писаха организаторите на протеста във Фейсбук.

Въпросът за електронното гласуване е един от трите въпроса, са в искания от президента Росен Плевнелиев референдум за изборите. 

Държавният глава предлага три въпроса, които да бъдат зададени на референдума:

Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?
Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?  

В подкрепа на референдума тече подписка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2014 в 12:18

мишки сте вие дето сте се заврели у вас или в офиса и ви мързи да станете от шибания комп за да отидете да гласувате. аз не искам да гласувам виртуално, искам да пусна шибана бюлетина направена от материя за да я виждам аз, и другите също, и моя глас да има материален носител, да има маса и да заема шибано пространство, нещо като личната карта с която удостоверявам че съм аз а не филанкишията. някъв скапан електрон дето не го знам къде ходи и кво прай ще решава съдбините на цял народ и на вас включително, тъпанари с глупаците. хората не са дорасли за електронно гласуване, прекалено са лоши и ще се възползват още по-подмолно с тия хвърчащи електрони за да манипулират с един бутон целите избори. когато цари всеобща доброта и доверие едва тогава би могло да се гласува електронно, тъпанари с тъпанари. изкочи ли няква "модерна" схема за това и онова, се хващате първосигнално като удавник за сламка, тъпунгери. не разсъждавате а просто приемате всичко за чиста монета. утре ако ви кажат че е куул да не се диша въздух ще спрете да дишате малоумници такива. идиоти сте вие, идиоти.

07.02 2014 в 12:09


Има, няма пак същите малоумници, един файтон хора!

Справка, сайта kamerite.bg!!!

Tе за разлика от “демократичните и НЕЗАВИСИМИ“ медии показват всичко 1:1!

07.02 2014 в 11:51

Сблъсъци в Пловдив! Гледайде на живо...http://daniivanov.blogspot.com/2014/02/blog-post_9708.html

07.02 2014 в 11:06

Само мишки ли ще хвърлят по тях? Не е ли време тях самите да изхвърлят?...

07.02 2014 в 10:51

За референдума грасуваме цялото семейство.