Арх. Весела Мирянова от АРТЕКС получи награда за иновативен мениджмънт и нови стандарти в строителството

OFFNews 03 юли 2020 в 13:15 4647 0

За девети път списание и клуб Business Lady раздаде своите годишни награди „BUSINESS LADY AWARDS”, които отличават постиженията на българската делова жена в различни категории.

Арх. Весела Мирянова – председател на Съвета на директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ – получи награда за личност-вдъхновител в категория „Архитектура и строителство“, с която бе отличен приносът й в областта на иновативния мениджмънт и налагането на нови стандарти в строителството.

„Във философията на АРТЕКС са внедрени много от личните ценности на арх. Весела Мирянова – етичност, висок морал, достойнство, вяра в красотата и доброто. Това е и причината архитектурата да не е просто професия за арх. Мирянова, а път към съвършенството. А сградите, създадени от „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД, са послание към бъдещите поколения, в които са вградени името, уменията и честта на създателите им“ – казаха организаторите на Business Lady Awards 2020 при награждаването.

Наградите Business Lady Awards целят да откроят успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин дадат гласност и поощрят женското предприемачеството сред българската общественост.

Затова не е изненада, че това е четвъртото отличие за арх. Мирянова от Business Lady Awards. “Всяко едно отличие е много важно за нас, защото така виждаме, че трудът ни е забелязан и че доверието към нас расте с всяка изминала година. Но тази награда има особена стойност за мен, защото ми дава увереност, че успехът на деловите жени е все по-видим в България“ – сподели арх. Весела Мирянова.

Високите стандарти и професионализмът й са вдъхновение за всички, които я познават и работят с нея. Динамична, диалогична и безкомпромисна по отношение на високите стандарти, тя успява да внедри и наложи световните тенденции в архитектурата и в България, а с това напълно логично заслужи отличието за „Иновативен мениджмънт и налагане на нови стандарти в строителството. Личност – вдъхновител“.

Деловите и обществените ангажименти на арх. Мирянова се преплитат в нейната дейност като член на Българската търговско-промишлена палата, на УС на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България. Сред другите получените от нея награди са „Бизнес дама на годината“ за 2008 г., „Човек на ХХІ век” от националния конкурс „Произведено в България” 2009 г., награди в категория „Строителство и архитектура” на сп. „Business Lady” за 2016г., 2017г., 2018г. и 2019г.

Трайната ангажираност с каузата за жените предприемачи идва от убеждението на арх. Мирянова, че професионалният успех на една бизнесдама в България не е само лично постижение. Разширяването на присъствието на жените в деловата сфера не е въпрос само на справедливост, то откликва на актуалните потребности на бизнеса. Днес той повече от всякога има нужда от дух на сътрудничество, на диалогичност, на приобщаване към принципи за живеене, които са добри и за хората, и за планетата. А жените са естествени носители на трите Е, без които такъв перспективен и общественоотговорен бизнес е невъзможен: ЕМПАТИЯ, ЕТИКА, ЕНЕРГИЯ. Без да забравяме и непрестанния им стремеж към самоусъвършенстване!

Макар да твърди, че се уморява не от работата, а от не-работата, арх. Весела Мирянова използва всяка възможност да се зареди от общуването с близките хора и от досега с красотата, която, извън архитектурата, намира най-вече в поезията и в природата.

Като председател на Съвета на директорите и съосновател на строително-инвестиционната компания АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, арх. Весела Мирянова е незаменима част от екипа, заради който брандът АРТЕКС се е превърнал в синоним на висша класа в жилищното строителство и динамизираща, обновяваща и облагородяваща намеса в градската среда.

„Архитектурата създава най-осезаемото, най-трайното и най-нужното от това, за което мечтае човекът: неговия дом. Бизнесът, от своя страна, доставя ключа“ – споделя арх. Мирянова и вярва, че безкомпромисното качество, почтеността и професионализмът са най-непреходните ценности в бизнеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови