Ангелов от "Ало, Банов съм" заплашвал шефа на европрограмата за образование. След това спукали гумите на колата на Кирил Гератлиев

Искал е европари да бъдат насочени към определени лица, заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2019 в 09:14 6499 3

Деница Сачева
Деница Сачева

Ангел Ангелов, когото министърът на културата Боил Банов посочи като автор на записа за ремонта Ларгото, изнесен от Елена Йончева (БСП), е заплашвал с компромати и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" към Министерството на образованието и науката Кирил Гератлиев. Това разкри зам.-министърът на образованието Деница Сачева тази сутрин в интервю пред bTV.

Ангелов работи в структурите на МОН и в момента е държавен служител. Тече разследване, чийто резултат ще реши съдбата му като такъв.

Разследването се води, защото Ангелов не само е отправял заплахи. През декември 2018 г. Гератлиев информирал политическото ръководство на МОН за заплахите, а през януари тази година се случили още две притеснителни неща: една от гумите на автомобила му била спукана, след това били спукани и останалите три.

На 19 януари Гератлиев подал сигнал в Районното управление на полицията, която има за задача да установи има ли връзка между заплахите и действията, разказа Сачева.

Нейното обяснение за заплахите към Гератлиев, който се занимава с еврофондовете в образователното министерства, е, че има информация, че Ангелов е "свързан с лица по европроекти и иска парите да отиват към определени лица". Стремил се да оказва натиск, като заплашвал, че ще оповестява публично определени документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5944

1

AnderXale

31.01 2019 в 11:51

Ангел Ангелов също даде интервю днес, отхвърли всички голословни обвинения и заяви че ще си търси правата по съдебен път. Интересно защо никоя голяма медия не се интересува от този човек и неговото мнение.