Абсурдна табела упътва шофьорите около "Руски паметник"

ОFFNews Последна промяна на 22 юли 2015 в 20:43 11657 12

Снимка БГНЕС

Знакът за движение, който е поставен по булевардите около "Руски паметник".

Пътят около "Руски паметник" в столицата е в ремонт от 10 юни, създавайки редица затруднения за живущите в района и минаващите оттам.

Трафикът около него е регулиран, като на булевардите, минаващи през паметника, има поставени табели за движение, които би трябвало да внесат яснота относно как трябва да се шофира в участъка с ремонт.

Редица шофьори обаче изразиха недоумение от изрисуваното на знака, който би трябвало да се разбира от бърз поглед от колата в движение.

Ремонтът се очаква да приключи до края на август, като дотогава гражданите се надяват да разгадаят табелата.

Ремонтът на "Руски паметник" предвижда преместването на релсите и пускането на "зелен трамвай" по тях, като ще се изгради истинско кръгово кръстовище. "Зелен" трамвай означава, че мотрисите вече ще се движат върху трева, а не върху бетон.

Проектът най-вероятно е по-тежък и от ремонта на "Цариградско шосе", като организация на движението, тъй като на "Руски паметник" има над 17 етапа с временна организация на движението. Това се дължи на факта, че значителна част от реконструкцията е свързана с подмяна на подземната инфраструктура.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2015 в 14:02

Защо отново се мисли без акъл? Не може ли ремонта да се направи по съвременен начин като за 21 век на две нива, като на второ ниво се качи пешеходната зона.
Правете надлези и подлези, бе хора!!! Някои арабски държави дори ни минаха с технологии. Срамота!
Вижте тази идея, напълно подходяща за Руски паметник: http://profit.bg/uploads/userfiles/images/pech1.jpg

24.07 2015 в 11:11

fallte, к`ва черта ти влиза някъде не знам, но тази която излиза от кръгчето, което описва паметника, е за да покаже накъде паметника да се оттегли, като му писне от шума и прахоляка!
Майтап бе! Просто този който е чертал се е поувлякъл и е продължил чертата до паметника. Сега да вземе баката с жълтата боя и да и замаже "опашчицата"!
А чертата в дясно показва, че който не спазва правилата минава директно през Пирогов!

23.07 2015 в 17:53

Това, че прават ремонт е арно, но знака е глупав - много. Он е излишен, можем и без нега.

23.07 2015 в 17:53

Чертата, която излиза от паметника е продължение на чертата, която влиза от другата страна. Несвързания диагонал демонстрира, че има маршрут, по който можеш да заобиколиш паметника. Трябва да си наистина малоумен за да не разбираш тази табела. Изглежда сложно, щото там има 1000 улици. Аз дето не живея в София (вижда се е не знам имената на булевардите) мога да се ориентирам.

23.07 2015 в 12:08

@Comendante: Това дето го обясняваш и аз го разбрах.
Я обясни каква е чертата дето излиза от паметника и каква е диагоналната отстрани (от дясно на локалното)?

23.07 2015 в 08:19

"вземеш си кафенце, запалиш цигарка и след 3 минути всичко ти е ясно."

E аре стига глупости бе братче, верно че са малоумници управляващите,ама дайте да ги плюем когато заслужават, не ей така по навик.

Кое не и е ясно на табелата?

Дясното локално ти е затворено и напред към Македония е затворено двупосочно, на всичкото отгоре си има на пътя знаци, баси то трябва да си ептен малоумен да не мое се ориентираш.
Аз па толко се радвам че най-накрая го почнаха тва кръгово на Руски,че никви такива дреболии не могат да ме издразнят...

23.07 2015 в 07:03

разбира се че се разбира. вземеш си кафенце, запалиш цигарка и след 3 минути всичко ти е ясно..

22.07 2015 в 23:33

"Редица шофьори обаче изразиха недоумение от изрисуваното на знака..." , което за пореден път доказва , че София е пълна с хора които не трябва изобщо да припарват до автомобил ... да не говорим да го управляват!

22.07 2015 в 22:14

Не виждам кое и е абсурдното на табелата,според мен всичко се разбира...

22.07 2015 в 22:08

Преди около 2 седмици имаше гастербайтер катастрофирал на магистралата и умрял поради объркване със знаците.

Този знак на картинката го гледам, седя си и не мога да обясня какво значи. Каква е тая стрелка, излизаща от паметика? Каква е онази станична, диагонална и несвързана с нищо стрелка?
Защо пътя около паметника е по-тънък?

За всички катастрофи в района трябва да се признават за виновни създателите на знака!