Трамваи с променен маршрут заради ремонта на „Руски паметник” (карта)

OFFNews 17 юли 2015 в 16:53 9526 1

Заради ремонта на пл. „Руски паметник” се въвежда временна организация на движението и се спира движението на трамваи от 00.00 часа на 18.07.2015 г. до 24.00 часа на 08.08.2015 г. през площада.

От 00.00 часа на 18.07.2015 г до 24.00 часа на 21.07.2015 г. се забраняват влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по източното, западното и южното локални платна на пл. „Руски паметник", по южната половина от пътното платно на бул. „Ген. М. Д. Скобелев" от пл. „Руски паметник" на 25 м към ул. „Лайош Кошут", като движението на ППС се извършва двупосочно в северната половина от пътно платно на булеварда в посочения участък, по локалното платно на бул. „Ген. М. Д. Тотлебен" в посока център между пл. „Руски паметник" и ул. „Шандор Петьофи".

От 00.00 часа на 22.07.2015 г. до 24.00 часа на 08.08.2015 г. се забраняват влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по западното локално платно на пл. „Руски паметник", по локалното платно на бул. „Ген. М. Д. Тотлебен" в посока център между пл. „Руски паметник" и ул „Шандор Петьофи", по дясната лента на централното платно на бул. „Ген. М. Д. Тотлебен" в посока пл. „Руски паметник", по бул. „Македония” /централно и локални пътни платна/ между пл. „Руски паметник" и ул. „20-ти април".

От 00.00 часа на 18.07.2015 г. до 24.00 часа на 08.08.2015 г. се въвежда следната организация на движение на обществения градски транспорт:

Маршрутите на автобусни линии 74 и 260 не се променят. Продължава се временното спиране на тролейбусното движение в участъка и движението на временната автобусна линия 1ТБ.

Съкръщава се маршрута на трамвайна линия 4, като кв. "Орландовци" след ул. „Алабин“ трамваите ще се движат надясно по бул. „Христо Ботев“ до пл. „Възраждане“ – двупосочно.

Маршрутът на трамвайна линия 5 се скъсява от кв.“Княжево“ до трамвайно ухо ж.к. „Бъкстон“.

Разкриване се временен автобусен маршрут 5ТМ – от площад “Руски паметник” - спирка „пл. Руски паметник“, надясно по бул. Ген. М. Д. Скобелев, надясно по бул. "Прага", надясно по бул. "Пенчо Славейков", наляво по бул. “Ген. Е. Тотлебен”, бул. „Цар Борис ІІІ”, ул. „Александър Пушкин”, обратен завой на пл. „Знаме на мира” и по ул. „Александър Пушкин” по маршрута-двупосочно. Автобусите ще спират в посока пл. „Знаме на мира” на крайна и начална спирка „пл. Руски паметник“ , разположена на бул. „Ген. М. Д. Скобелев”, на съществуващата спирка „бул. Прага“ , разположена на бул. "Прага", на съществуващата спирка „бул. Пенчо Славейков“, разположена на бул. "Прага", на временно разкритата за автобусна линия 1ТБ на бул. „Пенчо Славейков” при ул. Лайош Кошут, на бул. „Цар Борис ІІІ” след бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” на съществуващата спирка за автобусна линия 260, след светофара на ул. „Софийски герой” на пешеходната пътека (трамвайна спирка „ж.к. Лагера”), на пешеходната пътека при пешеходния светофар за трамвайна спирка „ж.к. Хиподрума”, на пешеходната пътека при пешеходния светофар за трамвайна спирка „ул. Нишава”, на съществуващата автобусна спирка „ж.к. Красно село” за автобусни линии 63 и 260, на пешеходната пътека на светофара при бул. „Братя Бъкстон”, на съществуващата автобусна спирка „ж.к.Овча купел” за автобусни линии 107 и 260, на крайна спирка – спирката на автобусна линия 107 „кв. Павлово” на ул. „Александър Пушкин” след бул. „Цар Борис ІІІ” в посока Боянската църква.

В посока пл. „Руски паметник” автобусите ще имат за начална спирка – спирката на автобусна линия 107 „кв. Павлово” на ул. „Александър Пушкин” преди бул. „Цар Борис ІІІ”, ще спират на съществуващата автобусна спирка „кв. Овча купел” за автобусна линия 260, преди знака на трамвайна спирка „ж.к. Бъкстон” при разградената пешеходна ограда, на съществуващата автобусна спирка „ж.к. Красно село” за автобусни линии 63 и 260, на трамвайни спирка „ул. Нишава” и „ж.к. Хиподрума” – в съществуващите джобове за спирки след трамвайните спирки, преди знака на трамвайна спирка „ж.к. Лагера” при разградената пешеходна ограда, на съществуващата автобусна спирка „бул. Цар Борис ІІІ” за автобусни линии 74 и 260, след знака на трамвайна спирка „УБАЛСМ Пирогов” при пешеходната ограда.
Възстановяват се спирки кодове 1295 и 1300 за автобусни линии 74 и 1ТБ.

След приключване на строителните дейности ще се възстанови и спирка с код 1296 за автобусни линии 260, 5ТБ и 1ТБ.

Автобусите по линия 260 ще спират на всички спирки на временно разкритата автобусна линия 5тм в общия участък от маршрута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови