Благотворителен концерт в помощ на 6-годишната Ани в Бургас

Вероника Шербанова 28 март 2014 в 12:50 2347 1

6-годишната Ани

Група „Конкурент“, Митко Трендафилов и бургаските рок групи “Bee in the bonnet” и “Blazerinte” ще се включат днес в благотворителен концерт в подкрепа на 6-годишно дете, което се бори да запази зрението си.

Малката Ани страда от Вроден хипотиреоидизъм, Спина Бифида, Сколиоза, Митрален пролапс и Атрофия на Лебер.

Най-тежкото и рядко заболяване на момиченцето е Атрофия на Лебер, която засяга едва 1% от населението на планетата и представлява тежка атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи. Остатъчното зрение на детето е 10%.

Ани може да се лекува два пъти годишно в клиника в Русия, но за това са необходими близо 8000 евро, които са непосилни за семейството на детето.

Родителите на Ани са потърсили помощ и от Фонда за лечение на деца, но са получили отказ. Причината е, че според Фонда става дума за експериментално лечение, за което не се отпускат средства. Вместо това от Фонда за лечение на деца препоръчват състоянието на Ани да се следи в България, като наблюдението също няма да се покрие от държавата.

Повече информация за Ани можете да намерите на сайта на Ани или на страницата на детето във Facebook.

Всеки, който има желание да помогне на Ани, може да направи това като изпрати SMS с текст DMS ANITO на номер 17 777 или чрез дарителска сметка:

Банка: ПроКредит Банк
IBAN: BG91 PRCB 9230 1045 1783 15
BIC: PRCBBGSF
Ани Георгиева Михайлова

PayPal account:
[email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови