11 млн. лева за паркове и градинки в София догодина

OFFNews 18 октомври 2016 в 16:47 5173 3

Тази година инвестирахме около 7 млн. лева в зелена система на града, в реконструкция на паркове, детски площадки.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при инспекцията на ремонтните дейности в парка в Бухово, цитирана от Фокус. „Аз мисля, че допреди 2-3 години беше немислимо през октомври да видим зелена трева в София. Днес видях да се коси, така че вече в над 16 от нашите паркове и градини има изградени поливни системи, за бъде София зелена и красива и през есента“, каза Фандъкова. „Продължава и реконструкцията на зоопарка“, припомни тя. По думите й средства се влагат и в изграждането и поддържането на зеленаtа система покрай основните булеварди.

На бул. „Ботевградско шосе" продължава работата по зелената зона. Очаквам тази есен да засадим и дървета по бул. „Владимир Вазов“, каза още кметът. Това също е част от усилията ни да поддържаме богатата зелена система на града, увери Фандъкова.

Приключваме изграждането на осветление в парка в „Младост" - „100 години София", също така изграждаме осветление на малко парково пространство в „Лозенец“, каза кметът. По думите й предстои изграждане на осветление да започне и в „Южен парк“. 

Очаквам до 10 дни да бъде обявена процедура за избор на изпълнител за парк „Въртопо“, допълни Фандъкова. Тя поясни, че паркът ще заема площ от 8 дка. „Там имаме отделено финансиране, има идеен проект и очаквам районната администрация да избере изпълнител за техническия проект и изграждането на парка“, обясни тя. „Работим и по проекта за „Западен парк“, добави кметът. „Успяхме да включим над 500 дка в проекта за градско възстановяване и развитие“, добави Фандъкова. "Така че работим усилено за защита на апликационната форма и ще започне работа по избор на изпълнител, така че следващата година да започне работата по цялостната реконструкция на „Западен парк““, каза още Фандъкова. По думите ѝ по ОП „Региони в растеж“ е включен и план за ремонт на парк „Владимир Заимов“, чиято площ е около 100 дка. 

Догодина ще заложим поне 7 млн. лева от бюджета на Столична община и поне 4 млн. лева от европейските средства за инвестиции в паркове, градини и междублокови пространства, каза още Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

1

Big Smile

18.10 2016 в 17:15

"Инвестирахме", "дадохме", "увеличихме" - празни приказки, с които ни пълнят главите. Истината е , че когато имаш пари (основно от джоба на немци, холандци и французи) е лесно да строиш скъпо и некачествено. Като добавиш и милиардите дълг, с който се товарят бъдещите поколения - лесно е да се пъчиш като "бай ....."
Накрая винаги идва момента на разплащането - спомнете си зимата на патриота Луканов или икономическия великан Виденов!
Внимавайте за кого ще гласувате! Мадуро дебне облечен в официалния си анцуг!
Viva Todor Jivkov!