Според Фандъкова Борисов не й се сърдел, че не стана президент

OFFNews 16 октомври 2016 в 10:29 5564 6

Не мисля, че премиерът ми е обиден за това, че отказах да бъда кандидат за президент. Това каза в предаването „Тази неделя” на бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че са обсъждали сериозно всички варианти.

„Моята теза винаги е била, че само преди година застанах пред софиянци и защитих една сериозна програма за следващия мандат. Големите проекти тепърва започнаха и е нужна много работа, за да защитим доверието, което ми дадоха софиянци и тези аргументи се чуха. Не мисля че премиерът ми е обиден, той прие тези аргументи и за него е много важно това, което се случва в София”, посочи градоначалникът.

Тя коментира и случаите с имотни измами в Панчарево и Бистрица.

"Поземлените комисии имат доста слаби механизми за контрол и трябва да се помисли за това", заяви кметът на София.

Фандъкова е възложила административна проверка по случая и е разговаряла с градския прокурор, който я е уверил, че по случая се работи.

"Районният кмет е подал лично 9 жалби срещу вписване на имоти, за които има актове за общинска собственост, той самият е издал 2000 акта, за да защитава общински земи. Подал е три сигнала лично към прокуратурата за подобни съмнения", каза още Фандъкова.

Кметът на Бистрица също се е включил в битката срещу престъпната група и е подавал своите писма с цел да не се улесняват собствениците, на които по този начин е връщана земята. Фандъкова допълни, че още същия ден е разговаряла с двамата кметове и техните твърдения ще бъдат внимателно проверени.

"Вярвам, че прокуратурата ще свърши своята работа и ще има наказани", заяви кметът на София.

В коментар на палежа на колата на кмета на Панчарево вчера, градоначалникът каза, че веднага е започнало разследване от полицията и е нужно да се открие не само виновникът, но и поръчителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

16.10 2016 в 10:43

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 208 от 12 август 2016 г. за разселване и усядане на ислямистката сган в българските общини. То има един-единствен параграф, останалият текст е НАРЕДБАТА за разселването им. Подписано е от министър-председателят Бойко Борисов. Нито една друга държава-членка на ЕС не е приемала подобен самоубийствен регламент. И, забележете, разселването се урежда с подзаконов акт – Наредба, за да бъде заобиколен българският парламент. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769