Стартира строителството на луксозна жилищна сграда в квартал „Изток”

OFFNews 18 май 2023 в 15:45 883 0

iztok
жилищна сграда

На терен от три декара в квартал „Изток” днес започна строителството на многофамилна жилищна сграда с магазини и гаражи към нея. Сградата е на 5 етажа , с два самостоятелни входа и в нея ще има 50 апартамента. Разположена е на спокойно, но едновременно с това комуникативно място, с панорамна гледка към планината. Апартаментите са проектирани с френски прозорци с изглед към планината или към града. Автор на проекта е архитект Борислав Владимиров.

Сградата е проектирана в модерен стил, с функционално разпределение на двустайните и тристайни жилища. Инвеститор е фирма „East Properties RB”.
Строителството на жилищната сграда е възложено на фирма „Лит строй”. Компанията има 20 годишен опит в бранша. Освен в България, изпълнява и обекти във Франция, където също има офис и работници. Изпълнявала е обекти, които са печелили и престижната награда „Сграда на годината”.

Сградата ще бъде с 10-сантиметрова изолация, 7-камерна дограма с троен стъклопакет. Ще има асансьори, битова газификация. Инвеститорът дава възможност за купуване на зелено, както и при издаване на акт 16.

Квартал „Изток” е най-динамично развиващият се в строително отношение район на Ботевград. Допълнително предимство му дава близостта на детската градина и училище.

Повече подробности на eastpropеrties.net.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови