Руски самолет изчезна, пътник туитва, че всички са добре

Юлиан Христов 09 май 2012 в 14:08 1508 0

Снимка от изчезналия Superjet-100. Снимка: Кристина Куржукова
Снимка от изчезналия Superjet-100. Снимка: Кристина Куржукова
Руски самолет "Сухой-Superjet 100" с 46 души на борда изчезна при демонстрационен полет край столицата на Индонезия, Джакарта. Според информацията на руски медии осем от пътуващите на борда са руски граждани, екипажа на полета. Останалите 36 пътници са от други националности, потенциални купувачи на новия самолет. Апаратът е изчезнал от радарите на летището в Джакарта по време на демонстрационния полет. Според информацията на телевизия "Ал Джазира" полетът на новия свръхзвуков самолет със среден обхват е трябвало да продължи максимум 30 минути, но в един момент е изчезнал от радарите. Последният контакт с пилотите е бил тяхно искане да намалят височината си от 10 000 на 6 000 метра, след което контактът с тях е бил загубен. Самолетът "Сухой-Superjet 100" има две разновидности с капацитет от 75 и 95 души на борда. Официалната цена на "Сухой-Superjet 100" варира между 35 и 37 милиона долара.

Един от пътниците е успял да напише в Twitter, че се намира в самолета и всичко е наред. „Всичко е нормално със Superjet-100, аз съм на борда. Казват, че просто има проблем с връзката“, се казва в поста на aremookephy. Това според профила е Кристина Куржукова.

„Всички малко се страхуваме, но стюардесите професионално се грижат за нас и ни успокояват“, добавя тя. Жената е добавила и снимка към постовете си, доказващи твърденията ú.

Според официалната информация Куржукова присъства в списъка на пътниците на изчезналия самолет.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови