Pierre Rigal поставят началото на Sofia Dance Week 2012

Борислава Славова 21 септември 2012 в 20:00 1639 0

Снимка: Sofia dance week
Снимка: Sofia dance week

За пети пореден път от 29-ти септември до 6-ти октомври международният фестивал Sofia Dance Week ще предложи на почитателите си изумителен спектакъл в София.

В зала 1 на НДК всяка есен събитието представя най-вдъхновяващите и авангардни спектакли на родната сцена. Наситени с емоции те представляват съвкупност от музика, театър, балет, цирк и кино. Всяка година организаторите канят професионални танцьори от Европа, Азия и Америка, които представят различни тенденции в жанра съвременния танц.

Сред участниците на тазгодишното издание ще са французите Pierre Rigal (които официално ще открият танцовата седмица), австрийците Liquid Loft, германците Stephanie Thiersch и други световно известни имена.

Програмата на юбилейното издание на Sofia Dance Week ще бъде наситена от събития, като уъркшопи, ателиета, open air събития, лекции, прожекции и дискусии, както и специален модул за деца, включващ представления и ателиета.

Международният фестивал за модерен танц Sofia Dance Week е подготвил за жителите и гостите на София изненада, състояща се в уникален спектакъл на открито. На 23 септември от 20.30 часа напълно безплатно желаещите ще могат да се насладят на уникалното представление на испанската танцова компания Delreves под звездите.

Фасадата на Националния дворец на културата ще се превърне в сцена, на която артистите ще танцуват „вертикално” върху фасадата на НДК откъм ул. „Фритьоф Нансен”. Към арт атмосферата организаторите ще добавят и жива музика, която да повдигне още повече настроение на публиката.

С билети за Sofia Dance Week може да се сдобиете от Билетен център НДК, както и в партньорската мрежа на Eventim и на eventim.bg. Цените започват от 8 лв., като може да си купите и специален билет "Hall 1 Pass", който Ви дава достъп до трите спектакъла. Цената на "Hall 1 pass"e 50 лева и ви предоставя най-добрите места в залата. Пропускът "Full Festival Pass" пък ви дава достъп до всички представления от програмата срещу сумата от 80 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews