Dartz и SAM пускат луксозния оф-роудър Nagel Dakkar

Последна промяна на 03 август 2012 в 12:19 683 0

Nagel Dakkar - визия от SAM
Nagel Dakkar - визия от SAM

Nagel Dakkar е името на нов уникален проект за луксозен, но способен оф-роуд автомобил, дело на две доста интересни компании. Dartz, производител на абсюлютно диви и редки SUV, какъвто е техния Prombron, обединява сили с немската Saxon Automobile Manufactur, известна с рали-рейд автомобила си SAM Mercedesза създаването на нов клас автомобили B.N.U.D.S.

B.N.U.D.S. (Bespoke Noble Urban Desert Safety, в свободен превод – поръчков скъп и сигурен автомобил за града и пустинята) ще рече, че агресивният звяр Nagel Dakkar, който виждате на изображенията ще е по-ексклузивен от Lamborghini Urus и по-способен от Bowler – базирания на Land Rover пустинен болид.

Името Nagel Dakkar идва от това на руския пилот Андрей Нагел (Andrey Nagel), който завършва втори в рали Монте Карло през 1912 година, а по-късно прекосява пустинята към Дакар зад волана на Russobaltique, прадядото на Dartz.

В момента има две скици на Nagel Dakkar – едната дело на руски, а другата на немски дизайнер. Двете компании все още обмислят дали да се унифицира един модел на оф-роудъра, или да се запази възможността всяка от тях да предлага своя визия за модела. >>още>>

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови