Лудогорец излиза за първа победа срещу Базел

Деян Спасов 22 октомври 2014 в 12:14 3135 0

Дойде ли времето за мечтаната победа на български отбор в груповата фаза на Шампионската лига? След добрите мачове срещу Ливърпул и Реал Мадрид днес Лудогорец се изправя срещу добре познатия Базел.

Българският шампион излиза срещу швейцарския шампион тази вечер от 21:45ч. на Националния стадион "Васил Левски" в мач от група "B" на Шампионската лига.

Тазвечершният гост изглежда най-преодолимият съперник в групата на разградчани, които не крият амбициите си да спечелят днешния двубой и да се намесят в битката за второто място в групата, където безспорен фаворит остава европейският клубен шампион Реал Мадрид.

Лудогорец и Базел се познават добре от миналата година и плейофните им двубои за влизане в групите на Шампионската лига. Тогава печеливш от сблъсъка излезе швейцарският тим след победи с 2-0 в Базел и с 4-2 в София.

Сега обаче можем да откроим няколко важни разлики от предходните срещи. Базел вече е без миналогодишния си треньор Мурат Якин, който изведе отбора до титла и вече е начело на руския Спартак Москва. Също така в състава липсват и имената на основните футболисти Мохамед Салах и Валентин Щокер, които предпочетоха трансфери съответно в Челси и Херта. Базел остава и без капитана си Маркус Щрелер, заради контузия.

От друга страна в състава на българския отбор днес няма да има много промени, като единствената въпросителна пред Георги Дерменджиев е изборът на централен защитник, който да партнира на Козмин Моци.

За мястото в състава спорят Георги Терзиев и Александър Александров. Терзиев игра при загубата от Ливърпул с 1-2 на Анфилд, докато Александров бе титуляр при поражението от Реал преди три седмици в София.

Двубоят на "Васил Левски" днес няма да бъде посетен както този с Реал, когато за да видят звездите на испанския гранд, пристигнаха хора от цяла България и дори от съседните страни. Тази вечер обаче качественият футбол е гарантиран, защото един срещу друг излизат отбори, които при евентуална днешна победа ще получат тласък и за бъдещото представяне в най-престижния клубен турнир.  

Около 21:45ч. на трибуните на Националния стадион ще има поне 25 000 зрители, които този път категорично идват за да подкрепят Лудогорец в може би най-важния му мач в Шампионската лига, а не за да гледат чужди звезди.

Лудогорец - Базел - 21:45
Национален стадион "Васил Левски"

Главен съдия: Дениз Айтекин

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Кейшара, Терзиев, Моци, Минев, Дяков, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Дани Абало, Безяк.

Базел: Вацлик, Алихи, Сухи, Шер, Ф. Деген, Дие, Джака, Гаши, Елнени, Ф. Фрай, Емболо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови