Новият брой на "Шарли Ебдо" - 3 млн. тираж с карикатура на Мохамед

Той е известен като "броя на оцелелите"

OFFNews 13 януари 2015 в 08:07 10611 21

Снимка "Либерасион"

С тази карикатура на първа страница ще излезе "броят на оцелелите".

Карикатура на пророка Мохамед, който държи плакат с надпис "Аз съм Шарли",  ще бъде на първа страница на новия брой на сатиричния седмичник "Шарли Ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до 3 милиона копия.

Вестник "Либерасион", който временно е приел оцелелите от редакцията на "Шарли Ебдо", разкри в Туитър как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. Заглавието над карикатурата ще е "Всичко е простено". 

"Журналистите от сатиричния седмичник завършиха работа над първия брой след терористичното нападение, при което загинаха 12 души", посочи "Либерасион". Излизащият в сряда брой е известен като "броя на оцелелите".

Първа партида от 1 милион копия на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника Ем Ел Пе (MLP (Messageries lyonnaises de presse), който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина, предаде Франс прес.

Още два милиона копия може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето.

При нормални обстоятелства вестникът излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс.

Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където "Шарли Ебдо" обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 копия. Броят ще бъде преведен на 16 езика.

При атентат на 7 януари в редакцията на сатиричния вестник братята Куаши разстреляха 12 души. Сред тях са петима карикатуристи, включително и главният редактор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!