Алгафари: Карикатурите на "Шарли Ебдо" дърпаха дявола за опашката

По думите му рисунките не са имали висока художествена стойност

OFFNews 11 януари 2015 в 09:36 20511 45

Нидал Алгафари

Карикатурите на „Шарли ебдо” не се отличаваха с някаква висока художествена стойност, по-скоро бяха използвани за вдигане тиража на изданието, въпреки че дърпаха дявола за опашката.

Това каза пред Нова телевизия социалистът и ПР експерт с арабски произход Нидал Алгафари.

Според него в случая има много спорни и неясни моменти.

Необичайно било, че така добре подготвените терористи, братята Куаши, забравили лична карта в крадения автомобил, с който стигнали до редакцията на "Шарли" и с който са избягали след покушението. Алгафари сравни това с атентата от 11 септември в САЩ, при който се оказало, че въпреки взрива на единия самолет след врязването му в една от кулите някак си е оцеляла личната карта на Мохамед Ата.

По думите му има много съмнителни разминавания в информацията, която се даваше за атентата в Париж - например, че терористите назовавали жертвите си по име в редакцията и след това са ги разстрелвали. Това се оказало невярно.

Според Алгафари не е било направено всичко да бъдат заловени живи терористите. Още от самото начало на преследването е било казано, че те ще бъдат убити. „Защо тогава не ги убиха по-рано, а ги оставиха да се барикадират в печатницата”, попита той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!