Преговорите за кабинет в парламента станаха четиристранни

Нели Чолашка 05 ноември 2014 в 18:16 7939 17

Цецка Цачева, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Изненадващо в 16.30 ч. ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ се събраха на четиристранни преговори за съставяне на кабинет.

В този час се очакваше представителите на АБВ - Ивайло Калфин и Румен Петков, да излязат от двустранна среща с ГЕРБ, но те не излязоха, а в стаята влязоха преговорните екипи на РБ и ПФ.

След тристранната среща между ГЕРБ РБ и ПФ съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев обяви, че по всички въпроси от ключова важност за Патриотичния фронт са намерили общи формулировки между трите формации.

Днес Патриотичният фронт беше ухажван от ГЕРБ и Реформаторите, след като късно вечерта вчера от ПФ обявиха, че няма как да подкрепят нареденото от ГЕРБ и РБ правителство, защото в програмата му липсвали ключови приоритети на ПФ.

От АБВ, които получиха предложение за министерски пост, също обявиха, че само при определени условия ще приемат този пост и ще подкрепят правителството. 

Бойко Борисов, който прие днес мандата за съставяне на правителство, обеща до утре да каже дали ще прави кабинет или ще връща мандата. Решението му ще зависи от резултатите от преговорите с ПФ и АБВ днес.

Очаква се новият кабинет да бъде гласуван от парламента в петък, прогнозира председателката на Народното събрание Цецка Цачева.

Малко след 18 ч. от преговорите излезе само Румен Петков и каза само, че утре АБВ има Национален съвет и там ще решат окончателно дали ще подкрепят правителството и дали ще приемат предложението за министерски пост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!