Наказват 2 полицаи заради провалената акция в Лясковец

OFFNews 20 март 2014 в 21:03 3995 5

Снимка Булфото

Със заповед на министъра на вътрешните работи днес започва дисциплинарно производство срещу двама служители на ОДМВР-Велико Търново. Предложението е на директора на областната дирекция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Производството е за извършени от служителите тежки дисциплинарни нарушения във връзка със специалната операция в Лясковец. До приключването му служителите са отстранени от длъжност, пише в прессъобщението на полицията, като имената на полицаите не са посочени.

Двама цивилни полицаи са провалили операцията в Лясковец ден преди провеждането й, обяви вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по време на изслушване за инцидента във вътрешната комисия на Народното събрание.

Той докладва, че двамата оперативни работници били забелязани от стрелеца Петко Петков да правят снимки на жилищната му сграда.

В същото време Лазаров поясни, че двамата цивилни не са имали заповед или разпореждане да снимат. Директорът на ОД на МВР-Велико Търново не е знаел, че двамата са забелязани от Петков, и на следващия ден бил даден ход на планираната операция. Така на практика акцията била провалена ден преди провеждането й. Петков очаквал полицаите, които де факто попаднали в засада.

Двамата полицаи потърсили съдействие от колегите си в близкия патрулен автомобил, който от близо година служел за предпазване на учениците от Петков. Един от униформените полицаи взел камерата и започнал да снима. След това той позвънил и на вратата на Петков, а след като не получил отговор се върнал.

Цялата сцена се разиграла в близост до апартамента на Петков, който вече очаквал нападение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!