И Интерпол издирва Сертов

ОFFNews 09 декември 2014 в 22:28 7661 1

Международната организация на криминалната полиция Интерпол издирва безследно изчезналия в петък бивш шеф на ДАНС Петко Сертов, става ясно от сайта на организацията.

Бившият шеф на ДАНС е обявен за издирване от полицията по молба на съпругата му в събота сутринта.

Сертов оставил двата си мобилни телефона в дома си и оттогава няма връзка с него.

За последно е видян в автомобил "Фолксваген Голф".

До този момент никой не е подавал сигнал да е виждал някъде изчезналия бивш контраразузнавач. Министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказаха да коментират изнесените факти около случая.

Към момента информацията за това, че Сертов е изтеглил 8000 лв. от банковата си сметка преди да изчезне, както и за това, че е отседнал в хотел, не се потвърждава официално. Сертов не е имал и оръжие, което да е взел със себе си.

Две са основните версии за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, върху които работят разследващите, научи OFFNews.

Първата, която звучи и по-конспиративно и е по-малко вероятната, е че бившият шеф на контраразузнаването е отишъл на уговорена среща. За нея той е трябвало да остави телефоните си, за да не бъде проследен или за да не бъди прихванат разговорът с хората, с които Сертов отишъл на среща.

Това обаче е малко вероятно, тъй като Сертов не е "ценен" с информацията, която има като бивш шеф на ДАНС - тя е с давност от 2008-2009 година и едва ли би представлявала интерес за някого. След агенцията, Сертов беше назначен за зам.-директор на БОРКОР, след което е излязъл в пенсия. Работата му в центъра за борба с корупцията, за който е обществена тайна, че предимно харчи бюджетни средства без да има реален ефект в работата ѝ, не е била със сериозна тежест.

Втората версия за изчезването на Сертов, която е и по-вероятна, е че става въпрос за инцидент от личен характер. По информация на OFFNews, хора, които са се срещали с него миналата седмица, са констатирали драматична промяна в поведението и настроението му. Сертов бил в депресия, а като вероятната причина за това му състояние се посочва, че в последните години той бил в изолация.

В случая показателен е фактът за това, че Сертов е оставил и двата си телефона, което до голяма степен води към личен избор. До този момент не е потвърдена информацията и за това дали той се е качил на личния си автомобил и дали колата е била засечена от видеонаблюдението в София и на изходите на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови