Quantcast

Гамизов: Ако със Сертов се е случило нещо, това ще е сигнал към френския посланик

ОFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 19:42 13372 5

Стефан Гамизов.
Стефан Гамизов.

"Вярвам, че Петко Сертов е жив и очаквам всеки момент да се появи. Но ако се е случило нещо с него, аз лично за себе си ще вярвам, че някой е изпратил много грозен сигнал на френския посланик заради думите му за всичко, което се случва през последните 10 дни в съдебната система".

Това заяви бизнесменът Стефан Гамизов пред bTV, като добави, че мнението му не е базирано на никакви твърди доказателства, ами си е лично негово убеждение.

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов беше обявен за общонационално издирване на 8 декември, след като съпругата му подаде сигнал, че е изчезнал безследно.

Сертов оглавяваше ДАНС от създаването й през 2008 г. до лятото на 2009 г. и като такъв назначи Алексей Петров за съветник в ДАНС. Беше и зам.-директор на БОРКОР (Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет). Беше освободен от настоящия премиер Бойко Борисов през март 2013 г.

Гамизов обясни мнението си с това, че Сертов никога не е крил своята прозападна и по-точно - профренска, ориентираност, докато в ДАНС винаги е имало силно руско лоби. Той винаги е говорил с много висока оценка за френското разузнаване и също така е владеел френски, гръцки и английски.

Именно заради това тогавашният президент Георги Първанов "го мразеше много", твърди Гамизов.

Бизнесменът каза още, че бившият шеф на ДАНС знаел преди около 2 години, че срещу него се готви покушение, но не се притеснил от това.

"Господин Петко Сертов много тихичко и много притеснено каза, че "да, има такава информация", но само това. Каза, че нямало конректни данни за това и наистина нямаше. На тази среща беше много обезпокоен, но притеснението не беше заради повода на разговор на срещата ни", заяви бизнесменът.

За последно Сертов и Гамизов се видели преди година и половина пред хотел в София, когато Сертов вече бил назначен за заместник-председател на БОРКОР. Тогава разузнавачът се държал по странен начин и звучал като човек, който не е бил на мястото си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2014 в 10:28

Мъдрецът от Лясковец рече.

09.12 2014 в 23:44

е стига толкова!
бареков уонаби...

09.12 2014 в 21:24

Не давайте отрицателни оценки за поста на Стефан! Прочетете за Гамизов! Пише точно това, което и аз знам от 1-ва ръка!

09.12 2014 в 20:48

Тоя клоун още ли съществува? Нали се беше самообявил за енергиен експерт, сега какви сертовци го гонят?
Май верно е закъсало биснесментчето, като няма как да краде покрай Белене и Мариците. Та чак изпълнява поръчки за по два лева, за смехотворни плюнки срежу руснаците:))
Не знаех че имало и телевизионни тролове:)))

Да бе, той щеше нещо да съди, да затрива и Оффнюза. Кво стана с тая работа?:)

09.12 2014 в 20:05

Съвестта или Съветите?Това е въпросът...Аз не чакам отговор..(?!?)..